Sara Parikka muistelee kirjassaan, kuinka päätyi mukaan Salkkareihin vain 16-vuotiaana – joutui heti kuumottavaan tilanteeseen

2:11
Mikko ja Sara Parikan kodin piha uudistettiin Kotoisa-ohjelmassa. Katso videolta pariskunnan reaktio, kun he näkivät uuden pihansa.

Salkkareista tutuksi tullut somevaikuttaja Sara Parikka paljastaa tuoreessa kirjassaan, kuinka hän päätyi mukaan suosikkisarjaan vasta lukioikäisenä.

Sara Parikka tuli suomalaisille tutuksi Salatut elämät -sarjan Peppi Puolakkana. Hahmo esiteltiin ruudussa ensimmäistä kertaa vuonna 2008, mutta kuvaukset alkoivat jo edellisen vuoden puolella, jolloin Parikka (o.s. Säkkinen) oli vasta 16-vuotias lukiolainen.

Vuonna 2019 Salkkarit yli kymmenen vuoden jälkeen jättänyt Parikka muistelee maaliskuussa julkistettavassa kirjassaan Itse tehty – opas omannäköiseen työelämään (WSOY), kuinka päätyi mukaan suosikkisarjaan ja mitä työ Salkkareissa opetti hänelle.

Parikka, 29, luonnehtii teatterin olleen hänen ensirakkautensa, jonka kautta hän sai ilmaista itseään ja tutustui samanhenkisiin ihmisiin. Myös Salkkareiden koekuvauksiin hän päätyi rakkaan harrastuksensa kautta – ja kirjan mukaan jopa hivenen yllättäen.

– Lukioiässä teatterillamme järjestettiin koekuvaukset, ja osallistuin niihin muiden harrastajien kanssa. Saimme tietää kuvauspaikalla, että kyseessä on Salatut elämät -tv-sarja, ja muistan yhä, miten jännitys kohosi entisestään, Parikka kertoo kirjassaan.

Kaikki esiintyivät lyhyen infon jälkeen koekuvaajalle vuorollaan. Parikan kohdalla tilanne oli kuumottava, eikä esiintyminen vaikuttanut alkuun lupaavalta.

– Tein parhaani, mutta olin aivan varma, että se ei riittänyt. En kehdannut kertoa kavereilleni, että koekuvaaja oli ollut tiukka ja keskeyttänyt minut sanomalla: "Mitä sä oikein teet? Tajuatko, että tuosta ei tule nyt mitään?", hän muistelee, mutta kertoo jatkaneensa kuitenkin urheasti.

Myöhemmin hän oivalsi, mistä tilanteessa oli kyse ja rohkeus palkittiin.

– Tajusin, että se oli ollut tapa testata paineensietokykyä ja sitä, pystynkö ottamaan ohjeita vastaan. Pääsin ainoana ryhmästämme toiseen vaiheeseen ja lopulta sarjaan.

Parikka myöntää, ettei työ televisiosarjassa tuntunut moneen vuoteen työnteolta, kun omaa intohimoaan pääsi toteuttamaan työssä. Hän kuitenkin tunnustaa, että tahti Salkkareissa oli kova: Yhden kohtauksen tekemiseen oli varattu 20–40 minuuttia ja yhden päivän aikana saatettiin tehdä kymmenen kohtausta putkeen.

– Oikean tunnetilan hakemiseen ei ollut aikaa, vaan piti suoriutua nopeasti. Vaikka kohtaus olisi jäänyt vaivaamaan, oli vain siirryttävä seuraavaan ja pyrittävä parempaan. Hiomiselle ei ollut aikaa, Parikka muistelee.

– Katsoin aina tarkkaan ne kohtaukset, joissa näyttelin, ja pyrin oppimaan maneereistani sekä siitä, mikä toimii ja mikä ei. Vuosien näyttelijänura nopeatempoisessa sarjassa opetti sen, ettei voi jäädä tuleen makaamaan. Aina on suunnattava eteenpäin, kirjoittaa Parikka, joka kertoo saaneensa Salkkarit-vuosina ymmärrystä ja tukea työkavereiltaan, jotka veivät häntä eteenpäin.

Parikka kohtasi Salkkareiden kuvauksissa myös aviomiehensä Mikko Parikan. Pari on naimisissa ja heillä on kolme tytärtä. Myös Mikko Parikka lopetti Salatuissa elämissä viime kesänä ja työskentelee nykyisin vaimonsa tapaan sosiaalisen median vaikuttajana.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla! Viikon jaksot katsottavissa jo ennakkoon C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja