Sara Parikka kirjoittaa rehellisesti perhearjen vaikeista hetkistä – poti pitkään huonoa omatuntoa, kunnes koki oivalluksen

4:46
Näin Sara Parikka kertoi kiireisestä lapsiperhearjestaan MTV Uutisille syyskuussa

Sara Parikka paljastaa blogissaan olevansa varsin tiukka kasvattaja ja kertoo, että myös heidän perhearjessaan on haastavia tilanteita.

Entinen Salatut elämät -näyttelijä Sara Parikka jakaa Instagram-tilillään hyväntuulisia otoksia lapsiperhearjestaan Instagramissa 238 000 seuraajalleen. Nykyisin somevaikuttajana työskentelevällä Parikalla on miehensä Mikko Parikan kanssa kolme tytärtä, joista nuorimmainen, Melina, on vajaa vuoden ikäinen. Isosiskot Matilda ja Mimosa syntyivät vuosina 2014 ja 2015.

Parikka paljastaa tuoreessa blogikirjoituksessaan saaneensa jälleen paljon kysymyksiä äitiyteen liittyen. Hän kertoo blogissaan saaneensa myös viestejä, joissa monet kertoivat, että heillä on Parikasta sellainen vaikutelma, että tämä on aina hyvällä tuulella. 

Kirjoituksessaan Parikka nostaakin tällä kertaa esille myös sellaisia hetkiä, joita tulee harvemmin kuvattua – lapsiperhearjen ei-niin-kivoja puolia.

– Mun on vaikea herätä aamulla. Oon aina ollut suht huono heräämään, mutta nyt vauvavuotena se on todella vaikeaa, Parikka aloittaa faktalla, joka on varmasti tuttu tilanne myös monille muille pienten lasten vanhemmille.

Parikka tunnustaa myös, että kolmannen lapsen myötä hänessä on herännyt riittämättömyyden tunteita eri tavalla kuin ennen. Hän kertoo toisinaan pohtivansa asioita liikaa ja olevansa liian ankara itselleen.

– En haluaisi suorittaa vanhemmuutta ja pyrin keskittymään siihen, että elän lasten kanssa hetkessä. Tämä balanssin löytäminen ei ole todellakaan helppoa, ja aina säännöllisesti ajaudun väärille poluille.

Rehellisessä kirjoituksessaan Parikka tunnustautuu olevansa varsin tiukka kasvattaja. Hän kertoo vaativansa käytöstapoja ja tahtovansa, että perustaidot opitaan kotona lapsen ikätaso huomioiden. 

– Koen, että harvoin lapseni pompottaa mua, koska ne tietää, että tietyn pisteen jälkeen äidin pinna ei enää veny.

Tämä tulee Parikan mukaan ilmi myös esimerkiksi silloin, jos perhe on lähdössä ravintolaan. Lasten kanssa käydään tuolloin tarkasti läpi, miten pitää käyttäytyä.

– Ennen ravintolaan menoa käydään läpi, miten siellä käyttäydytään ja mitä saa tehdä ja mitä ei. Oon huomannut, että toisto ja asioiden selittäminen auttaa, hän vinkkaa.

Myös Parikka tunnustaa välillä olevansa kiukkuinen ja tiuskivansa perheelleen, kun esimerkiksi työasiat painavat.

– Koin asiasta joskus huonoa omatuntoa, kunnes tajusin, että onhan lasten todella arvokasta nähdä kaikenlaisia tunteita. Kiukku, suru ja huonot päivät kuuluvat elämään ja sehän on vain inhimillistä, hän muistuttaa.

Parikka tunnustaa tavallisesti jättävänsä tavallisesti tämäntapaiset sisällöt pois somestaan ja blogistaan, koska arjen haasteista huolimatta perheen elämässä perusasiat ovat kunnossa.

– En kuitenkaan koe, että puskisin elämää läpi feikin reippaasti ja salaa hammasta purren. Tietty mun elämässä on myös vakavia ja surullisia asioita, ja ne taas rajautuvat kanavieni ulkopuolelle usein siitä syystä, että olen herkkä ja asioihin liittyy muitakin ihmisiä.

Parikka ja hänen puolisonsa Mikko Parikka tutustuivat näytellessään Salatut elämät -sarjassa. Sara Parikka jätti Peppi Puolakan roolin taakseen jo aiemmin, mutta Mikko Parikan 11 vuoden uurastus Pihlajakadulla päättyi myös viime kesänä.

– Olen tosi onnellinen kaikesta, mitä olen saanut tämän sarjan myötä, Parikka kuvaili tuolloin tuntojaan MTV Uutisille.

– On ihan parasta olla kolmen tytön isä. Meillä menee kaikki ihan sairaan hyvin. On ollut uskomattoman ihanaa aikaa, hän kertoi tuolloin kolmilapsisen perheen arjesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja