Sara Chafakia vainonnut ja hänen äitinsä kotiin tunkeutunut mies tuomittiin – ex-missi kertaa tapahtumia MTV:lle: "Kyllä siinä tuli paniikki"

Sara Chafak joutui kuvakohun keskelle – näin hän kommentoi asiaa MTV Uutiset Livelle 3:13
Sara Chafak joutui kuvakohun keskelle loppuvuodesta 2020 – näin hän kommentoi asiaa MTV Uutiset Livelle

Helsingin käräjäoikeus antoi tuomion tapauksessa, jossa mieshenkilö muun muassa vainosi Sara Chafakia ja tunkeutui hänen äitinsä kotiin.

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin toukokuun alussa tapausta, jossa tuntematon 38-vuotias mies tunkeutui sosiaalisen median vaikuttaja ja ex-missi Sara Chafakin äidin kotiin esiintyen Chafakin ystävänä. Tapahtuma sijoittuu syyskuuhun 2020. Tapauksessa on yhteensä neljä asianomistajaa, mukaan lukien Chafak, hänen ex-kumppaninsa ja äitinsä.

Syytteen mukaan vastaaja soitti Chafakin äidin ovikelloa ja esittäytyi oven avanneelle äidille Chafakin ystävänä. Syytteen mukaan vastaaja meni asuntoon sisään ilman lupaa. Asunnossa mies soitti Chafakille tämän äidin kautta, puhui puhelimessa Chafakin kanssa ja jätti tälle paperisen viestin.

Chafak kertoi tapahtuneesta Ilta-Sanomille vuonna 2020. Tuolloin hän kuvaili olleensa tilanteesta järkyttynyt ja kertoi pelänneensä perheensä turvallisuuden puolesta.

Haastehakemuksen mukaan vastaaja on toistuvasti ottamalla yhteyttä tai siihen rinnastettavalla tavalla vainonnut Chafakia siten, että teot ovat olleet omiaan aiheuttamaan Chafakille pelkoa ja ahdistusta.

Haastehakemuksesta käy myös ilmi, että syytetty rikkoi hänelle määrättyä lähestymiskieltoa ottamalla Chafakiin yhteyttä sosiaalisessa mediassa yhteensä viitenä eri kertana lähestymiskiellon ollessa voimassa. Lähestymiskielto oli voimassa 19.11.2020– 18.11.2021, ja yhteydenotot tapahtuivat 7.4. – 6.6.2021 välisenä aikana.

Helsingin käräjäoikeus antoi asiassa tuomion eilen. Miehen syyksi luettiin yhteensä kahdeksan rikosta, muun muassa kaksi kotirauhan rikkomista, vainoaminen, pahoinpitely ja lähestymiskiellon rikkominen. Hänet tuomittiin 80 päivän ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi mies määrättiin maksamaan Chafakille 2 000 euroa kärsimyksestä ja Chafakin äidille 500 euroa kärsimyksestä.

Chafak kertoo MTV Uutisille toivovansa, että tapaus on nyt lopullisesti ohi.

– Tämä on tämän alan raju puoli, hän sanoo.

Chafak muistelee tapahtumia pelottavina.

– Voit kuvitella, että äiti soittaa sinulle puoli kymmeneltä illalla, mitä hän ei yleensä tee ja kun vastaan, niin siellä on miehen ääni. Kyllä siinä tuli paniikki, että mitä hittoa täällä tapahtuu, hän kertaa.

Chafakin mukaan tapahtunut jätti traumat hänen äidilleen.

– Hän on koko ajan varuillaan, katsoo ovisilmästä onko siellä ketään ja on ahdistunut. Se ei ole ollut hänelle helppoa. Käy sääliksi tosi paljon, hän huokaa.

Juttua päivitetty 26.5. klo 8.57: Lisätty tieto vankeusrangaistuksen ehdottomuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat