Sara Chafak kärähti rattijuopumuksesta – poliisi pysäytti moottoritiellä aamuyöllä

Sara Chafak joutui kuvakohun keskelle – näin hän kommentoi asiaa MTV Uutiset Livelle 3:13
Sara Chafak joutui kuvakohun keskelle loppuvuodesta 2020 – näin hän kommentoi asiaa MTV Uutiset Livelle

Sara Chafak ajoi viime kesänä autoa alkoholin vaikutuksen alaisena.

Vuoden 2012 Miss Suomi ja nykyään somevaikuttajana työskentelevä Sara Chafak kärähti rattijuopumuksesta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Syyttäjälaitoksen rangaistusmääräyksen mukaan Chafak ajoi autoa alkoholin vaikutuksen alaisena Tampereelta kohti Helsinkiä 21. elokuuta 2022. Poliisi pysäytti ex-missin Lempäälän kohdalla puoli neljän aikaan aamuyöllä. Chafak oli autossa yksin, eikä hän tehnyt ajaessaan ajovirheitä.

Poliisi suoritti Chafakille kello 3.35 seulonta-alkometrimittauksen, jonka tulos oli 0,42 mg/l ja kello 4.14 tarkkuusalkometrimittauksen, jonka tulos oli 0,33 mg/l.

Rattijuopumuksen raja on 0,22mg/l ja törkeän raja on 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa. Promilleissa rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea ja törkeän rattijuopumuksen 1,2 promillea.

Rangaistusmääräyksen mukaan Chafakille kerrottiin alkolukolla valvotusta ajo-oikeudesta ja annettiin ohjeet ajo-oikeusasian käsittelyyn.

Chafak sai rattijuopumuksesta 55 päiväsakkoa, jotka tekevät hänen tuloillaan 2035 euroa. Päiväsakkojen lisäksi hän joutui maksamaan rikosuhrimaksun 40 euroa.

MTV Uutiset ei tavoittanut Chafakia kommentoimaan asiaa.

Chafakilla oli allaan valkoinen 2021 vuosimallin Tesla Model Y, jonka hän hankki viime vuonna. Auton omistaa rahoitusyhtiö ja Chafak on auton haltija.

Chafak esitteli autonsa viime kesänä someseuraajilleen.

– Kiihtyy muuten 3:ssa sekunnissa nollasta sataan, hieman hitaammin kuin minä tosin mutta melkein sama, Chafak kirjoitti julkaisun yhteyteen.

Lue myös:

    Uusimmat