Mainos

Sanoma-WSOY:n liikevaihto kasvussa

Sanoma-WSOY-konserni on kasvattanut hieman sekä tulostaan että liikevaihtoaan tammi-elokuun aikana. Konsernin rahoituserien jälkeinen tulos nousi 5 prosenttia eli 363 miljoonasta 380 miljoonaan markkaan. Liikevaihto kasvoi neljä prosenttia ja nousi liki 4,9 miljardiin markkaan. Vuotta aiemmin liikevaihto oli vajaat 4,7 miljardia.

Sanoma-WSOY kasvatti liikevaihtoaan

Konserni arvioi myös koko vuoden tuloksen ennen satunnaisia eriä hieman paranevan edellisestä vuodesta. Liikevaihdon odotetaan nousevan noin 7,8 miljardiin markkaan ellei markkinatilanteessa tapahdu odottamattomia muutoksia. Sanoma-WSOY syntyi toukokuun alussa WSOY:n, Sanoma Osakeyhtiön ja Helsinki Median sulautuessa yhteen. Tänään julkaistun pro forma -osavuosikatsauksen luvut on laskettu yhteen niiden tuloksista.

Helsinki Media yhä tappiolla


Alkuvuoden liikevaihdon kasvu kertyi osavuosikatsauksen mukaan pääosin uudesta konserniyhtiöstä Kymen Lehtimediasta, Helsingin Sanomien ilmoitustuottojen ja Ilta-Sanomien levikkituottojen vahvasta kehityksestä sekä tv-kanava Nelosen mainosajan myynnin kasvusta.

Liikevaihtoaan kasvatti Sanoma-WSOY:n alakonserneista ainoastaan Sanoma. Myös Sanoman liikevoitto kasvoi 199 miljoonaan markkaan. Helsinki Media teki edelleen tappiota, mutta hieman vuoden takaista vähemmän. Tappio oli nyt 78 miljoonaa markkaa, kun sitä vuotta aiemmin kertyi 84 miljoonaa. Myös Helsinki Median liikevaihto laski kolme prosenttia, kun Nelosen kasvu ei riittänyt kompensoimaan painotoiminnan siirtymistä osakkuusyhtiö Hansaprintille. WSOY:n liikevoitto pieneni 173 miljoonasta 57 miljoonaan markkaan ja Rautakirja-konsernin 122 miljoonasta 104 miljoonaan markkaan.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja