Mainos

Sankarikoira Kaida pelasti märissä vaatteissa maanneen tiedottoman oululaispojan hengen – palkkioksi hirvenluuta ja runsaasti rapsutuksia

Oululainen Marko Paavola ja hänen koiransa Kaida pelastivat todennäköisesti viime viikonloppuna nuoren miehen hengen. Kaidan tarkan vainun ansiosta polun varresta tiedottomana löytynyt nuorimies pääsi hoitoon ja selvisi. 

– Normaalia lenkkipolkua pitkin lähdettiin menemään ja heti alkumatkasta Kaidan olemus terävöityi ja se selvästi jotakin huomasi edessäpäin. Yhden ilmaisuhaukun jälkeen se lähti mua vetämään tiukasti polun reunaa kohti, josta osittain pusikosta löysimme pojan makaamasta, Marko Paavola kertoo.

Nuorukainen oli maannut läpimärissä vaatteissa tiedottomana ja hypotermian partaalla.

– Useamman ravistelun jälkeen hän havahtui ja huomasin, että hän oli aika heikossa kunnossa.

Paavola kaappasi pystyyn nousemaan yrittäneen pojan syliinsä ja rauhoitteli tätä. Viereiseltä frisbeegolfradalta Paavola sai lähetettyä lisäapua ja muita soittamaan hätäkeskukseen.

Ilman aamulenkkiä ja Kaidan tarkkaa vainua olisi poika jäännyt luultavasti löytämättä.

– Tuskin hän olisi selvinnyt. Itsekin huomasin pojan vasta ihan noin kahden metrin päästä. Ilman Kaidaa en häntä olisi missään nimessä löytänyt.

Palkinnoksi hirvenluuta

Kaida on treenannut Oulun Palveluskoirayhdistyksessä jo kahden vuoden ajan. Hakutreeneistä oli varmasti apua nyt myös tositilanteessa.

– Saman tien kehuin Kaidaa kyllä kovasti. Myöhemmin viikonlopun aikana se on saannut hirvenluuta ja ylenmäärin rapsutuksia ja kehuja. Oollaan yritetty huomioida kaiken puolin koiraa tästä, Marko Paavola sanoo.

Myöhemmin selvisi, että kaksikon pelastama nuorimies selvisi sairaalassa vietetyn viikonlopun jälkeen ja voi nyt hyvin.

– Olen tavannut heidät sen jälkeen ja ovat olleet erittäin kiitollisia asiasta ja siitä, että osuimme oikeaan kohtaan.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.