Sani Aartela muisteli 10 kohtauksen Rantabaari-kuvauspäivää: "Apua, täällähän on hirveästi tekstiä"

Mitä erilaista laulaja-näyttelijä Sani Aartela löytää draamaroolinsa näyttelemisestä verrattuna teatterirooleihin? 2:05
Mitä erovaisuuksia Sani Aartela löytää draamaroolin näyttelemisestä verrattuna teatteriin?

Laulaja-näyttelijä Sani Aartela ei pelkää kameraa, mutta repliikkien opettelu voi joskus tuottaa yllättäviä tilanteita. Rantabaari-sarjan roolihahmostaan Aartela löytää paljon yhtäläisyyksiä.

Laulaja-näyttelijä Sani Aartelan Rantabaari-sarjan roolihahmo Johanna aloittaa 5. kauden pyörittämällä Trissa-pizzeriaa. Edellisen kauden tapahtumista on mennyt sarjassa aikaa noin parisen vuotta, ja Johannan omat lapset ovat lähteneet maailmalle. Sillä välin äiti on ottanut ohjat käsiinsä ravintolan kanssa.

Aartelalla on oikeassakin elämässä kokemusta ravintolamaailmasta.

– Löydän todella paljon yhteneväisyyksiä minusta ja Johannasta. En tiedä, onko tämä sattumaa vai tarkoitettu. Olen itsekin pyörittänyt ravintolaa, se oli sellainen surullisen kuuluisa kartanokeissi. Tietää sen, mitä se vaatii ja kuinka paljon se vaatii työtä ja oikeanlaista kontrollia. Joskus voi mennä ihan mäkeenkin, jos on huonoja työntekijöitä tai kumppaneita. Mutta siellä minulla oli ihania työntekijöitä, muusta en olekaan varma, Aartela kertoi MTV Uutisille.

Aartela viittaa kartanokeissillä Nakkilan Villilän kartanoon, josta teki kaupat vuonna 2017. Ravintola-, majoitus- ja tapahtumatoiminta ajautui kuitenkin parissa vuodessa konkurssiin ja siitä jäi valtavat velat. Aartela kertoi heinäkuussa 2021 MTV Uutisille, että sai valtavasti voimaa vaikeassa tilanteessa muilta ihmisiltä.

Oman ravintolan pyörittämisen ansiosta Aartela ymmärtää meiningin Trissa-pizzeriassa. Ravintolatyössä täytyy olla topakka olematta kuitenkaan liian ankara.

– Hyvä pore täytyy pitää jokaisessa työyhteisössä.

Aartelalla ei ole Rantabaarin 5. kauden juonikuvioista täyttä käsitystä, koska jaksoja kuvataan jakso jaksolta sieltä täältä.

– Jonain päivänä kuvataan jakson alkupuolta ja kohtaukset voivat mennä ajallisesti ihan miten sattuvat. Ei mennä välttämättä kronologisesti lainkaan.

Rantabaarin yhtä 10 kohtauksen kuvauspäivää Aartela piti hiukan haastavana. Tuotanto on kaikkinensa iso koneisto, ja jos joku on vaikka kipeä, niin koko paletti menee uusiksi.

 – Minulla on tapana katsoa iltaisin seuraavan päivän repliikit. Jotakin siinä oli sinä päivänä häikkää. Joku taisi olla tullut uutena tai sitten joku oli mennyt itseltä ohi, niin siellä olikin edessä oletettua pidempi dialogi. En ollut sitä edellisenä iltana katsonut. Katselin sen siinä ennen kuvaamista. Kohtausta tehtiin studiossa, niin ei voi kovin kauaa jäädä miettimään, koska ympärillä on monta muuta ihmistä. Siinä tulee fiilis, että apua, täällähän on hirveästi tekstiä. Tuossa tilanteessa toisen kuunteleminen helpottaa muistamaan, Aartela naureskeli.

Aikakone-yhtyeestä tunnettu Aartela on ollut vuodesta 2004 joka vuosi myös teatterilavoilla.  

– On ollut musikaalia, draamaa, komediaa ja paljon kesäteatteria. Tämä (Rantabaarin rooli) oli todella luontainen juttu. Kamera on kamera ja laulaja on laulanut ennenkin, joten en niitä enää pelkää, Aartela kertoi.

Katso yllä olevalta videolta, mitä erilaista Sani Aartela löytää draamaroolinsa näyttelemisestä verrattuna teatterirooleihin.

Rantabaari on Salatut elämät -sarjan sisarsarja. Rantabaarin 5. kausi on nähtävillä C Moressa syksyllä 2022. Kaudet 1 ja 4 voi katsoa maksutta MTV Katsomossa, ja kaudet 1–4 ovat katsottavissa C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat