Rantabaari-näyttelijä Jarno Jussila lopetti alkoholinkäytön kokonaan – päätös syntyi syvällisen itsetutkiskelun kautta: "Nostin henkisen hyvinvointini neutraalille tasolle"

Näyttelijä-valokuvaaja Jarno Jussila ei ole ystävä alkoholin kanssa 3:35
Näyttelijä Jarno Jussila kertoo suhteestaan alkoholiin ja siitä, miksi häntä kutsuttiin pienenä termiitiksi.

Näyttelijä Jarno Jussila ei ole ystävä alkoholin kanssa. Vaimo pääsi aikoinaan miehen henkisen muurin sisälle ja teki hänestä paremman miehen.

Rantabaari-draamasarjan Mikaelin rooli on näyttelijä-valokuvaaja Jarno Jussilan ensimmäinen isompi rooli, joten kaikki on hänelle jossain määrin uutta.

– Rutiinin löytäminen kameran ulkopuolella on välillä turhauttavaa, eli se, miten sovittaa muu elämä työhön. Ja se, vaikka kuinka yrittää antaa työhönsä 100 prosenttia joka päivä, niin aina se ei vain ole sitä omasta mielestä, Jussila kertoi työstään MTV Uutisille.

Alkoholi on ollut Jussilalle ongelma, ja hän onkin tehnyt pitkän itsetutkistelun selvittääkseen, onko alkoholi hänelle lainkaan hyvä kumppani. Jussila päätyi alkoholinkäytöstä johtuvien ongelmien, niiden vakavuuden ja itsensä sekä ympärillään olevien ihmisten takia siihen, että alkoholi ja hän eivät ole ystäviä.

Näyttelijä lopetti alkoholinkäytön useita vuosia sitten, ja tämän jälkeen hänen elämänsä on ollut huomattavasti parempaa. Hän ei koe enää olevansa oman elämänsä vapaamatkustaja, vaan pystyvänsä oikeasti vaikuttamaan tulevaisuuteensa ja rakentamaan siitä haluamansa.

– Olen saanut nostettua henkisen hyvinvointini neutraalille tasolle. Tuntuu, että olen koko ajan kontrollissa itseni ja ympärilläni tapahtuvien asioiden kanssa, Jussila kertoi.

Rantabaarista kuvataan tänä kesänä 5. kautta, ja Jussila vieraili sarjassa lyhyesti jo 4. kaudella. Hän pitää rooliaan ponnahduslautana.

– Totta kai toivon, että pääsen tulevaisuudessa tekemään sarjoja ja elokuvia. Näyttelijyys on se, mitä haluan loppuelämäni tehdä. Toki teen myös musiikkia ja valokuvaan, ja siitä syntyykin sellainen voimakolmio, Jussila kiteytti.  

Jussilan roolihahmo Mikael on yhtä suoraselkäinen ja rehellinen kuin hän itse oikeassa elämässä. Jussila on Pohjanmaalta kotoisin ja yrittää kanavoida sieltä tullutta suoraselkäisyyttä myös roolihahmoonsa.

– Taustamme ovat kuitenkin hyvin erilaiset, eikä Mikael ole työläisperheestä, kuten minä. Mikael on kuitenkin myös luova ja kätevä käsistään, kuten minäkin. Se tuo tietynlaista tarttumapintaa hahmon näyttelemiselle, Jussila kertoi.

Jussila ja hänen vaimonsa valokuvaaja-kirjoittaja Stella Harasek ovat olleet yhdessä kuutisen vuotta, ja Harasek on Jussilan mukaan nähnyt Jussilan todellisen, aidon minän.

– Stella näki läpi muuristani, jonka olin onnistunut tässä vuosien varrella rakentamaan. Syvempi itsetutkiskelu alkoholinkäytöstä alkoi silloin, kun Stella astui muurieni sisälle. Hän on poikkeuksellinen nainen, ja halusin, että hän jää sinne eikä kävele samasta ovesta ulos, mistä tulikin. Hän auttoi minua tuomaan esiin itsestäni paremman miehen sekä itseäni että häntä varten, Jussila kertoi koskettavasti vaimostaan.

Katso yllä olevalta videolta, miksi Jarno Jussilaa sanottiin pienenä termiitiksi ja mitä kaikkea hyvää alkoholinkäytön lopettamisesta on seurannut.

Rantabaari on Salatut elämät -sarjan sisarsarja. Rantabaarin 5. kausi on nähtävillä C Moressa syksyllä 2022. Kaudet 1 ja 4 voi katsoa maksutta MTV Katsomossa, ja kaudet 1–4 ovat katsottavissa C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat