Sani kertoo Maki Kolehmaisen viimeisistä hetkistä: "Itken, itken ja itken – Suomen Popin Kuningas on nukkunut pois"

Aikakone-yhtyeen keulakuva Sani Aartela suree Maki Kolehmaisen yllättävää kuolemaa.

– Itken, itken ja itken....Suomen Popin Kuningas, veljeni, ammatillinen aviomieheni, miljoonien kilometrien yhteinen matkakumppanini on yöllä nukkunut pois, Aartela kirjoittaa Facebookissa.

Kolehmainen kuoli aamuyöllä maanantaina Helsingin Terhokodissa nopeasti edenneeseen sairauteen 58-vuotiaana. Aartela kertoo, että hän sai viettää Makin kanssa "ihania viimeisiä hetkiä yhdessä, rauhassa, tuijottaen silmästä silmään ja katse ymmärrystä täynnä". Herskyvä huumori oli läsnä viimeiseen hetkeen asti.

– Viimeinen halaus oli pitkä ja lämmin, tiedostin kyllä, että nämä oli vain välihyvästit, Aartela kuvailee kaksikon viimeistä tapaamista.

Viimeiset tunnit Kolehmainen sai viettää rakkaittensa kanssa.

– Suru on suunnaton. Toivotan paljon voimia Makin perheelle ja muille läheisille sekä kollegoille. Hyvää matkaa RAKAS. Näemme pian !!!

"Kukaan ei voi ikinä ymmärtää"

Aartelan mukaan "kukaan ei voi ikinä ymmärtää", mitä hän ja Kolehmainen ovat yhdessä kokeneet.

– Kaikki on nähty ja saavutettu Suomen musiikkirintamalla, täällä jatketaan kovalla meiningillä etiäpäin. Siellä taivasorkesterissa on valmiina jo kova porukka odottamassa lauteille soittamaan. Laitetaan me sitten bändi kasaan uudelleen siellä jossain, Aartela jatkaa.

Aartelan mukaan Kolehmainen on Suomen popmusiikin merkittävimpiä uranuurtajia.

– Valon soturi, hyvien puolella aina taisteleva ja useiden merkittävien artistien uran alkuun saattaja. Peräänantamaton taistelija.

Aartelan mukaan Kolehmaisen viimeisenä toiveena oli, että Aikakoneen lippu on pidettävä korkealla.

– Tämän lupaamme varmasti.

Aikakoneella on kesälle aikataulutettuna toistakymmentä konserttia, joista kaksi oli jo viikonloppuna – ilman Maki Kolehmaista.

Lue myös:

    Uusimmat