Aikakone-laulaja Sani kävi läpi konkurssin ja valtavan talouskriisin: "Yöuniani en ole menettänyt, vaikka kaiken muun melkein menetinkin"

Sani näkee hiljalleen valoa tulevaisuudessa konkurssin ja henkilökohtaisen talouskriisin jäljiltä.

Nyt kuuluu hyvää, kertoo Aikakoneesta tunnettu laulaja Sani Aartela, 50. Takana ovat raskaat ajat, eikä laulajan mukaan puolentoista vuoden takaiseen elämään kuului kaikkea muuta kuin hyvää. Sanin tapahtuma- ja majoitustoimintaan keskittynyt yritystoiminta ajautui konkurssiin ja seurauksena olivat valtavat velat. 

– Kyllä se nyt näin on, että monen ihmisen mielen tuo korona romahdutti, varsinkin niiden, ketkä keikkailee ja pyörittää ravintolaa. Siinä kävi vähän hassusti, että meni kaikki alta niin sanotusti. Mutta se on järjetön voima, mikä on tullut muilta ihmisiltä, Sani kertoo MTV Uutisille. 

Tällä hetkellä tilanne on jo valoisampi. Kesän aikana Sanilla on muutamia festarikeikkoja, vaikka monet ovat myös jälleen peruuntuneet. Uusia työkuvioitakin on tiedossa, mutta niistä Sani kertoo myhäillen haluavansa puhua tarkemmin vähän myöhemmin. 

Kesäkuussa lomailtiin, heinä-elokuussa taas vietetään aikaa enemmän töiden parissa. 

– Olen nyt antanut myös vähän enemmän aikaa omalle tyttärelleni ja tehdään vähän enemmän tämmöisiä pistokeikkoja. 

Sani pitää päämajaaansa tällä hetkellä pitkälti Vuokatissa, jonka seuduille Aateliin hän on rakentamassa tällä hetkellä kertomansa mukaan mittavaa viihdekeskusta. 

– Siihen on nyt panostettu kitaristini Jari Keskisen kanssa aika paljonkin tässä viime aikoina. Tarkoitus olisi tuoda aika isoakin tapahtumaa sieltä tänne Helsinkiin. Siitä saadaan sitten syksymmällä lisää infoa. 

Pahimpana kriisin aikana Sani teki myös tuurauskeikkoja muun muassa Vuokatin Aatelin siivoojana. Kulttuurialan tiukat säännökset ovat saaneet aikaan Sanin elämässä sen, ettei mahdollisuuksia suunnitella asioita kovinkaan pitkälle ole. 

Vaikeassa tilanteessa on auttanut hyvä stressinsietokyky. Laulaja kertoo olevansa toiveikas tulevaisuuden suhteen eikä halua murehtia elämän vaikeita hetkiä liikaa. Hän kertoo pystyneensä iltaisin ennen nukkumaan menoa siirtämään ajatuksensa aivan muihin asioihin.

– Sitähän ihminen ei koskaan tiedä, että milloin sellainen musta päivä tulee. Onneksi yöuniani en ole menettänyt, vaikka kaiken muun melkein menetinkin. Rakkaus jäi. 

Keväällä 2021 Sani nähtiin osallistujana Big Brother VIP -ohjelmassa, jonka laulaja hehkuttaa olleen upea kokemus. Henki osallistujien kesken oli niin hyvä, että muut BB-kilpailijat vierailivat Sanin luona Kuusamossa kesäkuussa. 

– Kolmea kuukautta en olisi, mutta kaksi ja puoli olisi mennyt heittämällä. Meillä oli niin hyvä henki, musta oli aivan ihania tehtäviä ja kaikki olivat huumorilla mukana. Aivan järjettömän hyvä fiilis, eikä siellä kukaan ollut semmoinen, joka olisi voinut tummentaa tilanteita olemalla jotenkin paha tai jotain. 

Kyselyitä erilaisiin televisiotuotantoihin Sani kertoo saavansa jatkuvasti ja tällä hetkellä hän harkitseekin kertomansa mukaan erästä tarjousta vakavasti. Televisiotyöt innostavat tällä hetkellä muidenkin omien töiden rinnalla. 

– On ihanaa päästä ihmisten kanssa vuorovaikutukseen ja tutustuu aina uuteen porukkaan. Sen takia kesäteatteriporukkakin on ihan mahtava, koska siitä jää useimmiten pitkäaikaisia ystäviä. Jos siellä on hyvä pöhinä, niin mikäs sen kivempaa viettää kesää sillä tavalla. Nyt kun sitä ei ole mun kohdalla kuitenkaan ollut tänä kesänä, niin täytyy mennä reality-ohjelmiin.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja