Tubettaja-näyttelijä Miska Haakana tekee ensimmäisen tv-roolinsa Salkkareissa – astuu pahiksen saappaisiin

3:47
Katso videolta, mistä Miska Haakana pitää erityisesti hahmossaan JP:ssä, ja miten Salkkarit-kollega Pete Lattu reagoi nähtyään Haakanan studiolla.

Tubettaja Miska Haakanan roolihahmo saapuu Pihlajakadulle varsin mysteerisesti. Haakana toivoi pidempiaikaisempaa projektia, joten Salkkareiden koekuvauspyyntö tuli eteen kuin tilauksesta.

Youtube-tähti, näyttelijä ja juontaja  Miska Haakanan  Salatut elämät -hahmo JP astuu tv-ruutuun 16. joulukuuta. Kyseessä on Haakanan ensimmäinen tv-rooli. Pyyntö sarjaan tuli hänelle kuin tilauksesta.

– Yksi päivä ajattelin, että olisi kiva jokin pidempiaikainen projekti. Seuraavana päivänä tuli viestiä, että kiinnostaisivatko koekuvaukset. Olin menossa juuri siskoni kanssa pelaamaan tennistä, ja hän sattuu olemaan maailman suurin Salkkarit-fani. Hän oli heti, että totta kai minun täytyy mennä. Hän ei ole minun siskoni enää, jos en mene, Haakana kertoi nauraen MTV Uutisille.

Haakanan roolihahmo JP:tä voisi kuvailla pahikseksi. JP saapuu Pihlajakadulle tyylillensä uskollisesti, eli varsin mysteerisesti niin, ettei kukaan oikein tiedä, millainen kaveri hän on.

– Hän on hiukan hämärämpi tyyppi. Ihmiset eivät ihan tiedä, mitä hän käytännössä puuhaa, mutta se, mitä hän puuhaa, ei ehkä ole kaikista laillisin duunivalinta, Haakana paljasti.

Näytteleminen on Haakanalle jo tuttua, sillä ennen kuin hän alkoi tehdä suosittuja Youtube-videoitaan, hän näytteli teatterissa.

– Teatteritaustaa on noin 10 vuotta ja tänä vuonna oli ensimmäinen päärooliini Pohjolan satoa -elokuvassa. Näiden lisäksi on ollut erilaisia rooleja pienemmissä projekteissa.

Kommellus heti ensimmäisessä kohtauksessa

Näyttelemisen ja videoiden tekemisen ohella Haakana osallistui elokuussa 2022 hetken mielijohteesta ilmakitaransoiton MM-karsintoihin. Hän ei tosin ajatellut pääsevänsä jatkoon.

– Pääsin lopulta finaaliin ja olin ainoa suomalainen kahdeksan parhaan joukossa. Voisi sanoa, että olen Suomen paras ja maailman 8. paras ilmakitaran soittaja.

Alla olevissa kuvissa Haakana taituroi ilmakitaralla. Kuvia voit selata nuolista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Haakanan elämänfilosofia vei hänet ilmakitaransoiton pariin.

– Jos jokin vaikuttaa hauskalta, niin miksei lähtisi kokeilemaan. Olen nähnyt videoita ilmakitaransoitosta noin 10 vuotta sitten ja mietin, että tuo on todella hauskannäköistä. Siellä on jättimäinen yleisö katsomassa. Mietin, miten itse pärjäisin. Tein oman esitykseni, osallistuin ja pääsin finaaliin, Haakana kertoi huvittuneena.

Ilmakitaransoittoa huomattavasti järjestelmällisempää puuhaa on Haakanan mielestä Salkkareiden kuvaaminen. Hän jopa hieman yllättyi kaikesta saumattomuudesta.

– Tämä on niin iso koneisto, joka on toiminut monta vuotta. Tässä on tietty paine, ettei hirveästi voi mokata, koska sitten kaikki jäävät jälkeen. Täällä työryhmä on ylpeä siitä, että jengi ei ole myöhässä aikatauluista. Se on jännittävää: pitää olla kaikki hyvin opeteltuna ja täytyy saada asiat hyvin valmiiksi. Se pitää koko ajan vähän varpaillaan ja pakottaa siihen, että tekee koko ajan 100-prosenttisesti.

Yksi kommellus Haakanalle on kuitenkin sattunut timantiksi hiotusta koneistosta huolimatta.

– Aivan ensimmäisessä kohtauksessa ja ensimmäisessä otossani. Minun piti odottaa ohjaajan merkkiä ennen kuin voin lähteä ajamaan autolla. Sitten kuului ”olkaa hyvä”. Tosin se ei ollut minun merkkini, mutta lähdin ajamaan. Eli oli ensimmäinen ottoni koko sarjassa, sössin homman ja menin autolla paikkaani täysin väärään aikaan. Se oli hyvä startti, Haakana kertoi nauraen.

Vapaa-ajallaan Haakana ei seuraa Salkkareita.

– Joskus oli kuuden kuukauden putki, jolloin seurasin sarjaa 24/7. Mielestäni on kiva, etten seuraa Salkkareita, koska näin minulla ei ole roolistani ennakko-odotuksia. En myöskään lue käsikirjoituksista muiden osuuksia. Näin tiedän vain sen, mitä hahmoni tietää, enkä ala esimerkiksi muiden suoritusten perusteella muokkaamaan sitä, miten itse suoriudun, Haakana tiivisti.

Katso jutun alussa olevalta videolta, mistä Miska Haakana pitää erityisesti hahmossaan JP:ssä, ja miten Salkkarit-kollega Pete Lattu reagoi nähtyään Haakanan studiolla.

Salatut elämät arkisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja