Mainos

Video: Sandy Hookin uusi koulu avattiin – rakennusta suojattu jykevästi

1:36

Yhdysvaltojen Newtonissa Sandy Hookin uusi peruskoulu avautui perjantaina ensi kertaa yleisölle. Kaupungin vanhassa koulussa tehtiin miltei neljä vuotta sitten järkyttävä koulusurma, jossa kuoli 26 ihmistä.

Sandy Hookin uudessa koulussa ei ole näkyviä muistomerkkejä vuoden 2012 verilöylyn uhreille. Uusi koulu on kuitenkin rakennettu joukkomurhan uhreja muistaen. Vanha koulu purettiin joukkomurhan jälkeen.

Koulun rakentaminen maksoi noin 50 miljoonaa dollaria eli liki 45 miljoonaa euroa. Koulusta haluttiin tehdä houkutteleva ja ympäristöystävällinen.

Ennen kaikkea uudessa Sandy Hook-koulussa on kuitenkin satsattu turvallisuuteen. Kouluun tullessaan vierailijoiden on muun muassa kuljettava vallihautamaisen pihan läpi ja ohitettava kaksi poliisia. Koulussa on myös videovalvonta. Kaikki rakennuksen ikkunat ovat luodinkestäviä.

Koulun lukuvuosi alkaa elokuun 29. päivä. Koulun oppilaista nuorimmat ovat esikoulussa ja vanhimmat neljännellä luokalla.

Järkyttävä surma vei 20 lasta hautaan

Vuonna 2012 Sandy Hook -nimisessä alakoulussa Newtownissa ammuttiin 20 lasta ja 6 aikuista ja myös ampuja itse kuoli. Uutistoimisto AFP:n mukaan mies tappoi lisäksi äitinsä kotonaan ennen kuin saapui koululle. 

Poliisin mukaan ampuminen tapahtui kahdessa luokkahuoneessa. Koulun noin 700 oppilasta olivat 5–10-vuotiaita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.