Mainos

Kouluammuskelun arvet eivät unohdu – opettaja Julie joutui tunnistamaan ammutun 8-vuotiaan 30 vuotta sitten

1:54

Keskelle joukkosurmaa joutuneet eivät unohda kokemusta helpolla. Entinen amerikkalainen peruskoulun opettaja Julie Schardt kertoo tarinansa 30 vuoden takaa CNN:lle.

Julie Schardt tietää, millaista on elää kouluammuskelun läpi. Hän oli opettajana peruskoulussa vuonna 1989, kun mies ampui kohti lapsia leikkikentällä Clevelandissa. Ampuja haavoitti 30 ihmistä ja tappoi viisi lasta.

– Yhtenä päivänä oppilaani oli tapettu. Minun täytyi tunnistaa hänet, nähdä hänet makaamassa maassa, Schardt muistelee tapahtunutta vakavana.

Oppilas oli kuollut kahdeksanvuotias tyttö, joka oli saanut kuolettavan osuman luodista. Schardt kertoo, että hän joutuu elämään asian kanssa koko loppuelämänsä.

Ihmiset vaativat tiukennuksia aselakiin

Anthony Beaty oli tuolloin oppilaana Clevelandissa. Hän selviytyi silmittömästä ammuskelusta oman opettajansa ansiosta, joka työnsi lapsen luokkaan turvaan.

Mies on erittäin turhautunut siitä, että lähes 30 vuotta myöhemmin koulusurmia tapahtuu edelleen. Häntä sattuu Floridan ammuskelun uhrien ja ammuskelussa olleiden puolesta.

Ihmiset protestoivatkin nyt saadakseen painetta päättäjiin.

– Olemme vihaisia ja ihmiset ympärillämme ovat vihaisia kongressin epäaktiivisuudesta. Meistä todella tuntuu, että asialle pitäisi tehdä muutoksia, Schardt sanoo.

Ihmisten mielestä yhtenä keinona voisi olla esimerkiksi aseiden ostajien taustojen tarkempi selvittäminen.

– Meidän täytyy puolustaa lapsiamme, entinen oppilas toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.