Koulukaverit: Ampujaksi epäilty oli ujo ja älykäs

Connecticutin epäilty kouluampuja on viranomaislähteiden mukaan koulun entinen oppilas. Lähteet kertoivat uutistoimisto Reutersille, että ampuja olisi Adam Lanza, 20. Poliisi ei ole vahvistanut epäillyn nimeä.

Sandy Hook -nimisessä alakoulussa Newtownissa ammuttiin 20 lasta ja 6 aikuista ja myös ampuja itse kuoli. Uutistoimisto AFP:n mukaan mies tappoi lisäksi äitinsä kotonaan ennen kuin saapui koululle. Poliisi ei kuitenkaan ole vahvistanut uhria epäillyn äidiksi.

Kuolonuhreista kahden koululaisen kerrotaan kuolleen vammoihinsa sairaalassa. Vielä on epäselvää, tappoiko ampuja itsensä vai kuoliko tämä poliisin luoteihin. Teon motiivi ei ollut selvillä.

Poliisin mukaan ampuminen tapahtui kahdessa luokkahuoneessa. Koulun noin 700 oppilasta ovat 5-10-vuotiaita. Vanhimmat ovat neljäsluokkalaisia.

Entiset koulutoverit kuvailivat epäiltyä ujoksi ja älykkääksi. Heillä oli tapana pelata videopelejä koulun kerhotiloissa. Entisen koulukaverin mukaan epäillyn ampujan äiti patisteli poikaansa usein opiskelemaan lujemmin.

Yhdysvaltalaismedian mukaan poliisi oli ensin sekoittanut Adam Lanzan hänen veljeensä, sillä epäilty käytti veljensä henkilökorttia.

(MTV3 - Reuters - STT)

Lue myös:

    Uusimmat