Yksi oppilas kuoli ja useita haavoittui kouluampumisessa Yhdysvalloissa – hyökkääjät avasivat tulen 1 800 lapsen koulussa

Yhdysvalloissa yksi oppilas on kuollut ja useita haavoittunut kouluampumisessa Coloradon osavaltiossa, kertoo poliisi. Osa loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.

Kaksi epäiltyä ampujaa on otettu kiinni. Molemmat kiinniotetut ovat miehiä, joista toinen on aikuinen ja toinen alaikäinen. Viranomaisten mukaan molemmat epäillyt ampujat ovat olleet koulun oppilaita. Viranomaisten mukaan muita epäiltyjä ei ole.

Hyökkääjät avasivat tulen Denverin lähiössä sijaitsevassa STEM School Highlands Ranch -koulussa, jossa käy kaikenikäisiä lapsia. Mediatietojen mukaan uhrit olivat 15-vuotiaita tai sitä vanhempia. Kaikkiaan koulua käy noin 1 800 lasta.

 CNN:n mukaan ampuminen alkoi iltapäivällä kahden aikaan, kun koulupäivä oli vielä käynnissä. Poliisit ehtivät paikalle nopeasti.

– Minun on syytä uskoa, että viranomaisten nopea saapuminen kouluun säästi henkiä, sheriffi Tony Spurlock totesi Washington Postin mukaan.

Viranomaisten mukaan hyökkääjät ampuivat useita laukauksia.

Koulu sijaitsee alle kymmenen kilometrin päässä Columbinen koulusta, missä vuonna 1999 kaksi aseistautunutta teiniä tappoi 12 opiskelijaa ja yhden opettajan sekä haavoitti yli 20:tä ennen kuin tappoivat itsensä. Columbinen isku oli tuolloin Yhdysvaltain verisin. Sittemmin vastaavia joukkoampumisia on ollut useita.

Viime kuussa Coloradon osavaltio joutui laittamaan kouluja kiinni, kun Columbinen kouluampujia ihannoineen naisen pelättiin iskevän kouluihin tuhoisan iskun vuosipäivänä. Myöhemmin nainen löytyi kuolleena.

Edellinen kouluampuminen sattui Yhdysvalloissa viime viikolla Pohjois-Carolinan yliopistossa Charlottessa. Tuolloin kaksi kuoli ja neljä loukkaantui, kun aseistettu mies avasi tulen luokkahuoneessa.

Lue myös:

    Uusimmat