Sandran uskomaton tarina: "Kuoli kahdesti" synnyttäessään kaksosiaan – "Minun ja lasten selviytyminen oli epätodennäköistä"

Australialainen Sandra Kite, 32, odotti perheeseensä kaksosia ja oli ehtinyt nauttia tasaisesta raskaudesta 27 viikkoa, kun täysin yllättäen alkoi tapahtua. 

Sandra oli sinä päivänä yksin kotona. Hänen miehensä oli lähtenyt töihin, ja pariskunnan kaksivuotias poika kyläili sukulaisten luona. Kite oli jäänyt kotiin hoitamaan perheyrityksensä paperitöitä. 

– Aloin olla väsynyt ja päätin ottaa päiväunet. Levättyäni kymmenen minuuttia luulin yhtäkkiä pissanneeni housuun ja tunsin toisen vauvan potkaisevan voimakkaasti, perheenäiti kertoo. 

Hän päätti mennä pesulle ja nousi ylös. Pimeässä huoneessa hän ei nähnyt mitään, ja vasta eteisessä hänelle selvisi, että sukkahousuissa olikin verta. 

– Tunsin sisälläni ahdistuneen potkun. Jähmetyin ja olin liian peloissani liikkuakseni. Seisoin vain paikallani. Kykenin ainoastaan ajattelemaan, että olin menettänyt vauvat. 

Hätääntynyt Kite soitti ambulanssin, joka saapui minuuttien kuluttua. Selvisi, että toinen istukoista oli revennyt ja verenvuoto oli runsasta. 

Sairaalassa lääkärit arvioivat, että Kite oli menettänyt verta jo kaksi litraa. Sekä lasten että äidin pelastamisella oli kiire. Vauvojen sydänäänet kuuluivat vielä, ja synnytys alkoi heti. 

Tyttövauva syntyi ensin. Sen jälkeen lääkärit keskittyivät Sandran auttamiseen: tämän verensiirto oli epäonnistunut, ja verenvuoto oli niin runsasta, että äidin elintoiminnot pysähtyivät kahdesti. 

– He sanoivat, että olin muuttunut siniseksi. Veri kulki kudoksiini, ei verisuoniini, hän sanoo. 

Lopulta verensiirto onnistui. Sandran kohtu jouduttiin poistamaan, mutta vihdoin molemmat vauvat olivat turvassa ja Kite itse pysyi elossa. 

Kiitollinen äiti pitää tapahtumia ihmeenä. 

– Minun ja lasten selviytyminen oli epätodennäköistä. Kun mietin kaikkea, mitä he ovat käyneet läpi, olen vain onnellinen, että saan nähdä heidän kasvavan ja että heillä on äiti. Olen kiitollinen, että olen elossa. 

Vauvoja hoidettiin sairaalassa 12 viikkoa, mutta kumpikin on päässyt kotiin terveenä ja hyvinvoivana. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja