Selenan synnytyksestä tuli painajainen, kun epiduraali jämähti hänen selkärankaansa: "En voisi edes selittää sitä kipua"

Tuoreen äidin tuska: Epiduraali jämähti selkärankaan 2:01
Selena Grayn synnytyksestä tuli painajainen, kun epiduraali jäi jumiin hänen selkärankaansa.

Selena Grayn synnytyksestä tuli painajainen, kun epiduraali jäi jumiin hänen selkärankaansa.

Kesäkuussa 2019 Selena Gray synnytti tyttärensä. Ilo Serenity-vauvasta oli kuitenkin lyhytaikainen: Selena vietti päiväkausia tuskissa, koska epiduraalipuudutuksessa käytetty välineistö jäi jumiin hänen selkäänsä.

Floridalaisnainen myöntää, että itse synnytys oli mahtava kokemus.

– En huomannut mitään ongelmia ennen kuin hoitaja nykäisi epiduraalikatetrista. Silloin tämä koko matka alkoi, Selena sanoo.

Hoitajat eivät saaneet epiduraalia irti

Epiduraalipuudutus auttaa poistamaan synnytyskivut. Se asetetaan synnyttäjän selkään neulalla. Samalla asennetaan ohut muovikatetri puudutusaineen annostelua varten. Se teipataan kiinni selkään ja poistetaan vasta synnytyksen jälkeen.

Hoitajat eivät kuitenkaan saaneet epiduraalia irti Selenan selästä. Se oli Selenan mukaan sotkeutunut hänen selkärankaansa.

– Minua alkoi pelottaa. En edes tiennyt, voisinko enää kävellä. Olen nuori. En oikeastaan edes tiennyt, mikä epiduraali on, Selena myöntää.

Aiheutti hirveät kivut

Hän oli kovissa tuskissa ja kertoo, ettei lääkäri kuitenkaan tullut tapaamaan häntä.

– Se kipu. En voisi edes selittää sitä, Selena sanoo.

Selena ei päässyt pyörätuoliin edes isänsä ja miesystävänsä yhteisavulla. Lopulta nainen päätyi vaihtamaan sairaalaa, mutta seuraavan hoitopaikan lääkärit eivät Selenan mukaan uskaltaneet koskea häneen, koska tilanne oli niin epätavallinen.

Selena ohjattiin eteenpäin seuraavaan sairaalaan, jonne matka kesti kuusi tuntia. Perillä hänelle tehtiin kerroskuvaus.

"Olin kauhuissani ja olen tavallaan edelleen"

Selena sai kipulääkettä; lääkärit kertoivat, että yrittäisivät poistaa epiduraalikatetrin, mutta mikäli se ei onnistuisi, Selena pitäisi leikata. Naisen onneksi epiduraali kuitenkin irtosi.

Selena on nyt kotona, mutta hänellä on edelleen kovia kipuja eikä hän kykene esimerkiksi kantamaan Serenityä.

– Olin kauhuissani ja olen tavallaan edelleen. Joka aamu, kun herään, se on kuin uusi alku. Otan päivän kerrallaan, Selena kertoi Fox29:n haastattelussa.

Selena saapuu kotiin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Muita äitejä hän kannustaa turvallisiin valintoihin.

– Jos aiotte ottaa epiduraalin, tutkikaa asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat