Sanansaattajat-ohjelman Janne Saarikivi osaa jopa 20 eri kieltä: "Opiskelen koko ajan lisää"

Kielitietelijä Janne Saarikivi paljastaa parhaan vinkkinsä oppia vieraita kieliä 1:43
Videolla kielitieteilijä Janne Saarikivi paljastaa parhaan vinkkinsä oppia vieraita kieliä.

Kielitieteilijä Janne Saarikivi nähdään uudessa Sanansaattajat-ohjelmassa tuomarina ja kertomassa etymologisten sanojen alkuperästä ja siitä, mitä sanat tarkoittavat. 

Kielitieteilijä Janne Saarikivi on valinnut  Sanansaattajat-ohjelmaan käsiteltäviä etymologisia sanoja, tuomaroi kilpailijoiden vastauksia ja kertoo sanojen alkuperästä sekä siitä, mitä ne tarkoittavat. 

Viihteellisen sanakilpailun juontaa Jenni Pääskysaari ja vakiokilpailijoina nähdään kirjailijakaksikko Tuomas Kyrö  ja Miika Nousiainen. Heitä vastaan kilpailee viikoittain vaihtuva sanansaattaja.

Saarikivi pohti MTV Uutisille, minkälaiseksi ohjelman suosio muodostuu. 

– Voiko tällainen sössötys, jota on ammatikseen harjoittanut, todella kiinnostaa ihmisiä, Saarikivi kertoi MTV Uutisille. 

Saarikivi osaa itse noin kahtakymmentä kieltä, muttei oikein tiedä, voiko niitä edes loppupeleissä laskea.

– Koko ajan opiskelen ja ammatikseni pyörittelen uusia kieliä, niin siinähän niitä oppii. Toisaalta niitä myös samaan aikaan unohtaa, ja taidot vaihtelevat. Toiset katselevat televisio-ohjelmia, ja minä luen kielioppia ja sanakirjoja, kun se on niin viihdyttävää. Ei siinä ole mitään sen kummallisempaa, kun keihäänheittäjät heittävät keihästä, ralliautoilijat ajavat ralliautoa ja kielitieteilijät opiskelevat kieliä, Saarikivi kertoi. 

Videolla kielitieteilijä Janne Saarikivi paljastaa parhaan vinkkinsä oppia vieraita kieliä.

Sanansaattajat sunnuntaisin MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat