Jenni Pääskysaaren juontama uusi ohjelma liittyy oleellisesti lapsuuden haaveammattiin: "Lämpenevätkö katsojat eroottiselle etymologialle?"

Jenni Pääskysaarta pysäytellään edelleen kadulla joka viikko Pitääkö olla huolissaan? -ohjelman vuoksi 1:11
Katso videolta, miksi Jenni Pääskysaarta pysäytellään edelleen kadulla joka viikko Pitääkö olla huolissaan? -ohjelman takia.

Jenni Pääskysaari juontaa ja käsikirjoittaa uutta viihteellistä sanakilpailua nimeltään Sanansaattajat. Hän on odottanut tämäntyyppistä tv-ohjelmaa jo vuosia. 

Viihteellinen sanakilpailu Sanansaattajat ei keskity siihen, mitä sanotaan, vaan nimenomaan sanoihin. Ohjelma alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 18. helmikuuta kello 21.

Sanansaattajissa kysytään kaksi kysymystä: mistä sana tulee, eli mikä on sen alkuperä, ja mitä sana tarkoittaa. 

– Minulla on jossain määrin sellainen olo, että missä tämä ohjelma on ollut kaikki nämä vuodet. Pienenä halusin äidinkielen opettajaksi, ja toki nykyään kirjoitan ja puhun työkseni, eli teen sanojen parissa hommia. Olen tehnyt tätä jo 25 vuotta, mutta vasta nyt pääsen oikeasti pureutumaan sanoihin, ohjelman juontaja ja käsikirjoittaja Jenni Pääskysaari kertoo MTV Uutisille. 

– Olen tästä hälyttävän innoissani, ja odotan, onko tästä joku muukin innoissaan. Lämpenevätkö katsojat suuresti eroottiselle etymologialle, Pääskysaari pohti. 

Sanansaattajissa ovat mukana vakiokilpailijoina kirjailijat Tuomas Kyrö  ja Miika Nousiainen, jotka olivat Pääskysaaren kanssa tekemässä nyt jo loppunutta Pitääkö olla huolissaan?  -ohjelmaa. Kilpailussa toimii tuomarina kielitieteilijä Janne Saarikivi

Ohjelman myötä erityisesti Nousiaisesta on paljastunut Pääskysaaren mukaan täysin uusi puoli. 

– Hän on aivan wannabe-etymologi. Hän pudottelee täysin kasuaalisti etymologista sanastoa, jossa ei välttämättä ole minkäänlaista järkeä. Mutta hän yrittää selkeästi uida kielitieteilijäpiireihin, Pääskysaari kertoi. 

Pääskysaari kohtaa paljon ihmisiä työnsä puolesta, mutta myös vapaa-ajalla. Mieleen on jäänyt viime vuoden lopusta yksi kohtaaminen. 

– Yhtenä päivänä tulin hikisenä, punaisena ja puhkuvana tanssitunnilta, ja minut pysäytti kadulla noin 60-vuotias romaninainen. Hän katsoi suoraan silmiin ja kiitti Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmasta, joka on hänen mielestään parasta. Sitten hän jatkoi: "Se, mitä Jumala on teille antanut, niin pitäkää siitä hyvää huolta". Täytyy sanoa näin uskonnottomana ihmisenä, että se oli todella liikuttava kohtaaminen. Se sujahti syvälle – häntä haluaisin kiittää tästä kohtaamisesta, Pääskysaari kertoi. 

Katso videolta, miksi Jenni Pääskysaarta pysäytellään edelleen kadulla joka viikko Pitääkö olla huolissaan? -ohjelman takia

Sanansaattajat alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 18. helmikuuta kello 21.

Lue myös:

    Uusimmat