Sampo Sarkola näyttelee Jorma Ollilaa uutuussarjassa: "Toivon, että hän huomaa, että olemme tehneet taustatyöt huolella"

C Moren uutuussarja Made in Finland kertoo Nokian menestystarinan ensi askelista 0:35
Tältä uusi Made In Finland -sarja näyttää

Sampo Sarkola tähdittää C Moren uutta alkuperäissarjaa Made in Finland

C Moren alkuperäissarja Made in Finland on tositapahtumiin perustuva kuusiosainen draamasarja Nokian ensimmäisistä askelista kohti maailmanlaajuista menestystä. Sarjan yhdessä pääosista nähdään näyttelijä Sampo Sarkola.

Sarkola näyttelee sarjassa Nokian johtoon nousevaa Jorma Ollilaa. Näyttelijä sanoo ottaneensa innostuneena roolin vastaan ja kertoo, että oli äärimmäisen kiinnostavaa näytellä olemassa olevaa henkilöä.

– Toivon, että Ollila katsoo sarjaa ja huomaa, että olemme tehneet taustatyöt huolella, Sarkola pohtii

Näyttelijä valmistautui rooliinsa lukemalla Ollilan elämäkerran, sekä tutustumalla lehti-, ja videomateriaaleihin. Sarkolan mielestä on kiinnostavaa, että miltei kaikilla suomalaisilla on jonkinlainen suhde Nokiaan ja se tekee sarjasta erityisen.

– Haastavaa sarjan tekemisessä oli se, että piti kunnioittaa tarinaa, joka ei rajoita, mutta antaa todella vahvat raamit. Silloin näyttelijäntyö ikään kuin kärjistyy niin, että pitää miettiä arvoja, Sarkola sanoo.

Näyttelijän ensimmäinen oma muisto kännykästä on nimenomaan Nokian matkapuhelin. Hän kertoo, että heidän perheensä ensimmäinen puhelin oli hänen isällään, joka kotiin tullessaan soitteli ulko-oven takaa.

– Hän ehkä halusi vitsaillen näyttää, että meilläpä on nyt kännykkä, Sarkola nauraa.

Katso myös, kuinka näyttelijä Kristo Salminen kertoo roolistaan Made in Finland -sarjassa:

Näyttelijä Kristo Salminen kertoo millaista oli näytellä Nokian edesmennyttä pääjohtajaa 8:05

Made in Finland -alkuperäissarja C Moressa 14. huhtikuuta alkaen

Lue myös:

    Uusimmat