Kristo Salminen näyttelee uutuussarjassa Nokian entistä pääjohtajaa: "Halusin piirtää mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan Kari Kairamosta"

8:05
Näyttelijä Kristo Salminen vieraili Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa

Kristo Salminen näyttelee Nokian pääjohtaja Kari Kairamoa C Moren uutuussarjassa.

C Moren alkuperäissarja Made in Finland on tositapahtumiin perustuva kuusiosainen draamasarja Nokian ensimmäisistä askelista kohti maailmanlaajuista menestystä. Sarjan yhdessä pääosista nähdään näyttelijä Kristo Salminen.

Salminen näyttelee Nokian pääjohtaja Kari Kairamoa ja kertoo roolin olleen vaativa. Näyttelijän sanoo valmistautuneensa rooliin tutustumalla sekä lehti-, että videomateriaaleihin edesmenneestä pääjohtajasta.

– Koitin löytää Kairamosta niitä kohtia, jotka minusta tuntuivat tunnistettavilta. Tämä oli hieno rooli ja koska persoona on laaja, niin mahdollisuuksia oli tehdä mitä vaan. Luotin että ohjaaja olisi puuttunut asiaan, jos olisin lähtenyt väärille raiteille roolin kanssa, Salminen sanoo.

Tältä uutuussarja Made In Finland näyttää: 

0:35
Katso sarjan traileri

Näyttelijä kuitenkin myöntää, että koki jonkinlaisia paineita siitä, että kyseessä on traagisen lopun kohdannut oikea ihminen. Hän sanoo, että joutui tekemään hiukan enemmän taustatyötä kuin fiktiivisen hahmon kanssa.

– Rakensin roolin oman elämän ja ammatillisen kokemuksen kautta. Halusin piirtää mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan Kari Kairamosta, Salminen pohtii.

Salminen muistelee omaa ensikosketustansa kännykkään ja nauraa, ettei muista puhelimen merkkiä, vaikka vanhan numeronsa muistaa edelleen.

– Se ei ollut ihan Cityman-salkku, mutta halko kuitenkin, Salminen vitsailee.

Näyttelijän tuleva kesä on kiireinen, sillä hän palaa pitkästä aikaa teatterin lavalle. Salminen tullaan näkemään Heinolan kesäteatterin tulevassa komediassa.

Made In Finland -alkuperäissarja C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja