Tiedätkö, onko puhelimesi Bluetooth päällä tälläkin hetkellä? Tarkista heti – ja toimi sitten näin

9:06
Lapsen oikeudet digitaalisessa mediassa.

Bluetooth on kätevä tapa kytkeä lisälaitteita langattomasti esimerkiksi puhelimeesi, mutta tämä teknologia ikävä kyllä myös altistaa laitteesi yllättäville ja ei-niin-mukaville asioille, kuten hakkereiden hyökkäyksille. 

Daily Mail ja PC Magazine kirjoittavat, että puhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen Bluetooth-yhteys kannattaa sulkea silloin, kun sitä ei tarvitse. Bluetoothin pitäminen tarpeettomasti päällä altistaa puhelimen nimittäin yksityisten tietojen väärinkäytölle. 

Jos jätät puhelimesi Bluetoothin päälle julkisilla paikoilla, voivat hakkerit väärinkäyttää puhelimesi tietoja. PC Magazine kertoo, että hakkerit voivat kerätä henkilökohtaisia tietojasi – pahimmassa tapauksessa jopa pankkikorttien tietoja puhelimestasi.

Myös julkiseen suojaamattomaan Wi-Fiin liittyminen voi olla PC Magazinen mukaan tietoturvariski. Mikäli tällaiseen verkkoon on pakko liittyä, olisi suositeltavaa kierrättää yhteys VPN-yhteyden kautta asentamalla puhelimeen siihen tarkoitetun sovelluksen. Mikäli olet liittymässä verkkoon tabletilla tai läppärillä, voi olla turvallisinta jakaa nettiyhteys puhelimestasi.

Hakkerit saattavat myös keskittyä tarkkailemaan paikkoja ja tilanteita, joissa iso määrä ihmisiä liittyy samaan julkiseen verkkoon. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja