Tätä et tiennyt Bluetoothin logon merkityksestä

Näitä asioita et ole huomannut tutuista logoista 2:10
KATSO MYÖS: Arkipäiväiset logot pursuavat erilaisia piilomerkityksiä ja symboliikkaa. Oletko hoksannut nämä videolla esiteltävät merkitykset?

Bluetoothin logon kuvio ei ole summa mutikassa keksitty, vaan sillä on oikea merkitys.

Bluetoothin avulla laitteesi voivat kommunikoida langattomasti keskenään. Mutta vaikka olet saattanut painaa Bluetooth-painiketta puhelimestasi tai kannettavasta tietokoneestasi useita kertoja, et varmaankaan ole pysähtynyt pohtimaan, mitä tuo sinisellä pohjalla oleva valkoinen kuvio oikeastaan tarkoittaakaan.

Bluetoothin logon merkityksestä uutisoivat hiljattain muun muassa Mirror ja Daily Star, mutta yritys kertoo logon taustoista sivuillaankin.

Bluetooth sai nimensä kuninkaalta

Bluetooth kertoo sivuillaan, että yritys sai nimensä kuningas Harald "Bluetooth" Gormssonilta. 900-luvulla eläneen, Tanskaa ja Norjaa hallinneen kuninkaan kuollut hammas toi hänelle hänen "Sinihammas"-lempinimensä. Harald toi yhteen ihmisiä Tanskassa ja Norjassa, ja voikin ajatella, että Bluetooth halusi tuoda yhteen tietokoneet ja puhelimet.

Bluetoothin logo onkin itse asiassa yhdistelmä Harald Bluetoothin nimikirjaimista H ja B yhden muinaisen riimukirjaimiston mukaan.

bluetooth (1)
Bluetoothin logo tulee Tanskan ja Norjan kuninkaana toimineelta "Sinihampaalta".

Lue myös:

    Uusimmat