Mainos

Samantha menetti kaikki kolme tytärtään – pitää nyt huolta lapsenlapsistaan: "Minun pitää olla täällä suojelemassa heitä"

Äiti on luvannut kasvattaa lapsenlapsensa sen jälkeen, kun hänen kaikki kolme tytärtään kuolivat erillisissä onnettomuuksissa.

Viimeisen seitsemän vuoden aikana 44-vuotias Samantha Dorricott on elänyt keskellä jokaisen vanhemman pahinta painajaista. Näiden vuosien aikana hänen kaikki kolme tytärtään, Emilie, Abbie ja Amy, ovat kuolleet erillisten, toisiinsa liittymättömien tapausten seurauksena.

Nyt rankkoja menetyksiä kokenut nainen on päättänyt pitää huolta äitinsä menettäneistä lapsenlapsistaan, sillä hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa. Se on hänen tehtävänsä.

– Olen päättänyt olla niin hyvä isoäiti ja äiti kuin pystyn. Loppujen lopuksi olen ainoa, joka heillä on jäljellä, Dorricott kertoo.

"Minun pitää olla täällä suojelemassa heitä"

Dorricott menetti ensimmäisen tyttärensä vuonna 2009, kun hänen 15-vuoden ikäinen Emilie-tyttärensä kuoli juhlissa huumekokeilun seurauksena.

Kolme vuotta myöhemmin perhettä kohtasi jälleen uusi suru, kun 21-vuotias yhden lapsen äiti Amy menehtyi kärsittyään kahdesta vakavasta aivoverenvuodosta. Lääkärit diagnosoivat naiselle myös suolistoon ja maksaan levinneen syövän, eikä mitään ollut enää tehtävissä. Kaikkien kannalta oli parempi, että nuoren naisen elintoimintoja ylläpitävät koneet päätettiin sammuttaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Amy oli vanhin lapseni, ja hänellä oli jo syntyessään terveysongelmia. Hänelle oli kerrottu raskaaksi tulemisen varoista. Synnytyksen jälkeen hän kärsi useista infektioista ja ainoastaan hänen toinen keuhkonsa toimi. Kaikesta huolimatta hän rakasti äitiyttä, Dorricott kertoo vanhimmasta lapsestaan.

Perheen 19-vuotias Abbie menehtyi traagisesti vuonna 2016 jätettyään huolimattomuuttaan rasvakeittimen päälle yöksi. Yhden lapsen äiti kuoli yön aikana savumyrkytykseen.

Dorricott aikoo nyt pitää huolta kahdesta lapsenlapsestaan, jotka ovat menettäneet äitinsä.

– Minun kaksi kaunista lapsenlastani ovat molemmat menettäneet äitinsä, ja minun pitää olla täällä suojelemassa heitä, Dorricott kertoo.

Lähde: Mirror

Tietokirjailija ja filosofian tohtori Mari Pulkkinen kertoi Huomenta Suomen haastattelussa, miten surevaa voi tukea. Katso haastattelu vieolta. 

6:32

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.