Omissa polttareissaan halvaantunut morsian toteutti lapsihaaveensa: "Hän ei ymmärrä, että olen erilainen"

Harmittoman pilan vuoksi halvaantunut nainen toteutti haaveensa äitiydestä ennakkoluuloista huolimatta. 

Unelmahäistä haaveillut Rachelle Chapman, 28, joutui loppuelämäkseen pyörätuoliin omissa polttareissaan sattuneen onnettomuuden myötä. Tulevan morsiamen elämä kääntyi hetkessä ylösalaisin, kun hän halvaantui yhden kaveriporukan jäsenen työnnettyä hänet leikkisästi uima-altaaseen. Halvaantuminen muutti lähes kaiken naisen elämässä. 

Kaikkein eniten nainen suri kuitenkin tietoa siitä, että lääkityksen ja hänen muuttuneen tilansa vuoksi raskautta ei suositeltaisi lähitulevaisuudessa. Pariskunta ei kuitenkaan antanut diagnoosin lannistaa, vaan päätti hankkia lapsen sijaisäidin kautta. Viisi vuotta onnettomuuden jälkeen he saivat perheeseensä pienen Kaylee-tytön, joka oli vanhempien mukaan kuin puuttuva palanen heidän onnelliseen perheeseensä.

Fyysiset rajoitukset eivät vähennä rakkautta

Onnellinen äiti ja vaimo on toiminut esimerkkinä ja uhmaa juurtuneita käsityksiä äitiydestä. Halvaantumisestaan huolimatta hän pystyy huolehtimaan täysin pikkutytöstään Kayleesta. Äitiyden lisäksi Friedman-Chapman kirjoittaa blogia, luennoi motivaatiosta ja pelaa pyörätuolirugbya.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka naisella on fyysisiä rajoituksia, hän kertoo, ettei hänen rakkaudellaan ole rajoja.

– Toivon, että en olisi halvaantunut. Toivon, että tähän olisi parannuskeino. Mutta minun täytyy keskittyä positiivisuuteen ja siihen, että minulla on hämmästyttävä aviomies ja hämmästyttävä tytär. Toivon, että jonain päivänä pystyisin juosta hänen kanssaan, mutta nyt voin olla vain iloinen siitä, mitä minulla on nyt, nainen kertoo.

Tytön yksivuotissyntymäpäivillä tapahtui jotain ihanaa – jotain, joka sai perheen uskomaan yhä enemmän tulevaan. Perheen tytär oppi kävelemään pitäen kiinni äitinsä pyörätuolista. Äidin mukaan kaikki nämä virstanpylväät auttavat tukahduttamaan arvostelua, jota halvaantuneet äidit usein saavat.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Haluan ihmisten tietävä, että vaikka moni varpaani eivät toimikaan, pystyn silti huolehtimaan lapsesta. Pystyn pitämään häntä sylissä, ruokkimaan ja leikkimään. Kayla on iloinen vauva, joka ei ymmärrä, että olen erilainen. Tämä on normaalia hänelle, Friedman-Chapman kertoo. 

Video: Mihin äitiä tarvitaan? Suomalaislapset kertovat.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat