Mainos

Pariskunnalla riittää rakkautta jaettavaksi: Hoivaavat kuolemansairaita pienokaisia loppuun saakka

Ajatus sairaalassa yksin kuolevasta lapsesta oli asia, jota ennen saattohoitajana työskennellyt nainen ei yksinkertaisesti voinut hyväksyä. Tämä oli syy siihen, miksi nainen päätti ryhtyä huolehtimaan kuolemansairaista lapsista, joita heidän vanhempansa eivät kyenneet tai halunneet hoitaa.

Vuonna 2012 kahdeksan biologisen lapsen vanhemmat Cori Salchert ja hänen miehensä Mark ottivat hoitoonsa ensimmäisen rankan tuomion saaneen lapsen, pienen Emmalyn-tytön. Pariskunta toi ilman aivoja syntyneen tyttären kotiinsa ja huolehti hänestä 50 päivää, ennen kuin tyttö menehtyi Salchertin käsivarsille.

– Hän olisi voinut kuolla sairaalassa peittoon käärittynä ja unohdettuna, koska hän oli laiteruokinnassa. Mutta me toimme tämän kauniin tytön kotiimme ja annoimme hänen elää, Salchert kertoo Today-sivustolla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka vanhemmat ovatkin tiedostaneet, että lapset eivät todennäköisesti saa elää heidän kanssaan kovinkaan kauaa, matkan varrelle on mahtunut myös iloisia hetkiä. Näin kävi vuonna 2014, jolloin Salchertin perhe otti hoitaakseen neljän kuukauden ikäisen pojan, jolle oli diagnosoitu peruuttamaton aivovaurio. Poika, jonka ei odotettu näkevän kaksivuotispäiväänsä, juhli äskettäin kolmatta syntymäpäiväänsä.  

– Kuolema on jotain, mitä emme voi muuttaa, mutta jos voimme auttaa selviytymään siitä niin hyvin kuin mahdollista, se on ihanaa, nainen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka kuolemansairaista lapsista huolehtiminen voikin ulkopuolisen korviin kuulosta sydäntäsärkevältä, perhe itse kuvailee lasten hoitamista lahjaksi. Salchert ja hänen miehensä tuntevat kiitollisuutta siitä, että he saavat olla edes hetken osana näiden pienten vauvojen elämää.

– Kärsimme paljon, kun nämä lapset kuolevat, mutta sydämemme ovat kuin lasiset ikkunat. Nämä ikkunat on tehty rikotusta lasista, joka on koottu takaisin yhteen. Ja nämä ikkunat ovat vielä vahvempia ja kauniimpia, koska ne ovat rikkinäisiä.

Lähde: Today

***

6:32

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.