Mainos

Samaa sukupuolta olevien piirroshahmojen häät olivat liikaa – lastenohjelman jaksoa ei näytetä

Lastenohjelman jakso joutui pannaan vanhoillisessa Alabamassa.

Lasten suositun Arttu-piirrosarjan 22. kauden ensimmäisen jakson piti olla ylistys rakkaudelle ja erilaisuuden hyväksymiselle. Jaksossa yksi sarjan hahmoista, kolmasluokkalaisia opettavat herra Ratburn menee naimisiin suklaatehtailija Patrickin kanssa. Sarjan fanit ottivat uutisen vastaan innoissaaan. 

– Uusi, uljas maailma, myös yksi herra Ratburnin oppilaista toteaa häissä ylpeänä.

– Me emme aio näyttää jaksoa, vaikka sen sanoma onkin sinänsä positiivinen. Useat vanhemmat ajattelevat sen olevan sopimaton lapsille, television ohjelmapäällikkö Mike McKenzie kertoi.

Jakson hyllyttäminen on herättänyt voimakasta vastustusta. Muun muassa televisioyhtiö PBS on kommentoinut päätöstä voimakkain sanakääntein.

– Lastenohjelmiemme tarkoitus on tuoda esiin erilaisuutta. Uskomme ehdottomasti, että lasten on hyvä nähdä monia puolia elämästä, PBS:n edustaja sanoo.

Marc Brownin palkittuihin kirjoihin perustuva Arttu (Arthur) on amerikkalais-kanadalainen piirrossarja, joka kertoo 8-vuotiaasta Arttu-nimisestä maasiasta. Sarja esitettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1999, ja sen viimeisin uusinta on vuosilta 2002–2003. C More Juniori esitti myös sarjaa uusintana.

Lähde:CNN

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja