Mainos

Kritiikki tehosi – Netflix poisti kohua herättäneen kohtauksen suosikkisarjasta

Kolmetoista syytä -sarjan tekijät päätyivät muokkaamaan sarjan kohtausta asiantuntijoiden antaman palautteen vuoksi.

Netflix on päättänyt muokata kohutun Kolmetoista syytä -sarjan kohtausta. Ensimmäisen kauden lopussa näytetty itsemurhakohtaus on poistettu sarjasta. 

Lukioikäisen tytön itsemurhaa käsittelevä sarja herätti vahvoja tunteita puolesta ja vastaan, kun se rantautui suoratoistopalveluun vuonna 2017.

Sarjassa pureudutaan synkkiin aiheisiin, kuten kiusaamiseen, seksuaaliseen hyväksikäyttöön, itsemurhaan ja kuinka nämä kaikki vaikuttavat sekä niiden kokijaan, että tämän lähipiiriin. Sarja sai kovasti kritiikkiä itsemurhan romantisoinnista ja varsinkin viiltelyllä suoritetun itsemurhan näyttäminen sarjassa koettiin hyvän maun rajan ylittämiseksi.

Sarjan luoja Brian Yorkey päätti poistaa itsemurhakohtauksen keskusteltuaan asiantuntijoiden kanssa. Yorkeyn mukaan graafisen kohtauksen tarkoitus oli näyttää, kuinka kammottava teko itsemurha todella on. Useat lääkärit ja alan ammattilaiset kuitenkin ilmaisivat huolensa kohtauksen vuoksi.

– Uskomme, että kohtauksen editointi auttaa sarjaa tekemään hyvää monille ihmisille ja samalla vähentää riskiä, jota voisi aiheutua erityisesti haavoittuvaisille nuorille katsojille, Yorkey kertoi.

Yorkey puhui kohtauksen taustoista tarkemmin haastattelussa kaksi vuotta sitten.

– Halusimme kohdata sen tosiasian, että itsemurha on sotkuista, rumaa ja uskomattoman kivuliasta. Siinä ei ole mitään rauhallista tai kaunista. Sitä on kammottava kestää, ja se on kammottavaa itsemurhan tehneen läheisille. Halusimme kertoa sen tarinan totuudenmukaisesti. Niin vaikeaa kuin sitä onkin katsoa, sen pitäisi olla vaikeaa katsoa, hän kertoi Hollywood Reporter -lehdelle.

Sarjan kolmas kausi ilmestyy Netflixiin myöhemmin tänä vuonna.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja