Mainos

"Sama tyttö, sama päivä, sama aika" – nainen julkaisi harhaanjohtavan muutoskuvan tärkeästä syystä

"Sama tyttö, sama päivä, sama aika." Nuoren naisen mukaan sosiaalisen median luoma illuusio voi johtaa monia harhaan. 

Moni sosiaalisen median käyttäjä on ryhtynyt paljastamaan totuuksia netissä leviävien muutoskuvien taustalta. Omat versionsa asennon vaikutuksesta kuviin ovat lisänneet niin fitness-tähti Anna Victoria kuin suomalainen Sarah Puhtokin.

Hieman erilaisemman kuvaparin muutoksestaan on lisännyt myös 23-vuotias sairaanhoitajaopiskelija Milly Smith, joka on myös tuore äiti. Naisen jakama kuva todistaa hyvin illuusiota, joka sosiaalisessa mediassa vallitsee. Ensimmäisessä kuvassa Smith on nostanut tiukat sukkahousut vyötörölleen luoden illuusion timmistä vatsasta ja kapeasta vyötäröstä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toisessa, vain hetkeä myöhemmin otetussa kuvassa, nainen käyttää samoja sukkahousuja, jotka hän on laskenut hieman alemmas.

– Sama tyttö, sama päivä, sama aika. Ei ennen tai jälkeen. Ei laihdutuksella saatua muutosta, nainen kirjoittaa Instagramissa.

– Viihdyn kummassakin vartalossa. Kumpikaan ei ole enemmän tai vähemmän arvokas. Kumpikaan ei tee minusta enemmän tai vähemmän ihmistä. Kumpikaan ei ansaitse alentavia kommentteja tai ilkeitä sanoja.

Kuvia voi muokata niin asennolla kuin sovelluksillakin

Smithin mukaan nykyisin liian monet ihmiset ovat sokeutuneet ajatukselle tavallisesta vartalosta ja kauneudesta. Naisen mukaan on naurettavaa, että asennon vaihtaminen tai sukkahousujen laskeminen tekisivät hänestä viidessä sekunnissa vähemmän puoleensavetävän.

– Älä vertaile, elä vain itsellesi, nainen muistuttaa. Kaikki vartalot ovat kauniita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Entistä arvokkaamman naisen kuvaparista tekee se, että nainen on kertonut avoimesti kärsineensä aiemmin huonosta itsetunnosta, masennuksesta ja anoreksiasta.

Smith on julkaissut aiemminkin muokattuja ennen ja jälkeen -kuvia osoittaakseen ihmisille, että suurin osa sosiaalisessa mediassa julkaistuista kuvista ei ole niin täydellisiä kuin ne antavat ymmärtää. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Eräässä kuvassa hän näyttää, kuinka helppo vartaloa on muokata esimerkiksi ilmaisen puhelinsovelluksen avulla. 

Lähde: Cosmopolitan

***

1:47

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.