Mainos

Salsaava kasvispiirakka

Suolaiset piirakat sopivat illanistujaisiin sekä kesällä että talvella!

Mausteiden määrän voit säätää ruokailijoiden mieltymyksen mukaan, nuorekkaiden illanistujaisissa tuliset maut saavat kiitosta!

Voit valmistaa piirakan ennen juhlia, kypsennä viittä vaille kypsäksi ja lämmitä juuri ennen tarjoilua uunissa tai mikrossa kunnolla.

Katso videoltatästä, kuinka tämä kasvispiirakka valmistetaan

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja:
1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

tai itse tehty pohjataikina:
4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
125 g margariinia tai voita
1 omega-3-muna
1 dl kevytkermaa, soijakermaa tms.

Kasvis-Salsatäyte:
1 rkl margariinia tai öljyä
1 nippu sipuleita varsineen
2 porkkanaa suikaleina
1 fenkoli
1 pieni chilipaprika
½-1 dl salsakastiketta
1 tl pippuriseosta tai mustapippuria
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna tai suikaloituna
200 g kevyt-tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
2 omega-3-munaa
1 nippu retiisejä tai 1 punainen suippopaprika renkaina

Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Tai tee taikina itse. Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Valmista täyte paistamalla suikaloidut sipulit, porkkanat ja fenkoli öljyssä pannussa. Lisää hienonnettu chilipaprika, josta olet poistanut siemenet sekä salsakastiketta ja pippuria. Anna porkkanoiden kypsyä hetki, lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit. Ota seos pois liedeltä ja sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen tuorejuusto ja munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, levitä pinnalle retiisit tai paprikat ohuina renkaina. Paista 225 -asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.

VINKKI: Voit lisätä halutessasi täytteeseen n. 200 g kinkkusuikaleita, lohta, kanaa jne.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat