Mainos

Salossa elektroniikka-alan museohanke

Salo valmistelee Suomen ja Pohjoismaiden johtavaa elektroniikka-alan museota kaupunkiin. Hanketta vauhdittaa Salossa huomenna pidettävä elektroniikka-alan ja siihen liittyvien kotimaisten museoiden yhteinen seminaari. Seminaarissa kaksi asiasta innostunutta sektoria etsii ratkaisua muun muassa siihen, miten toteutuu työnjako Salon elektroniikkamuseon valmistumisen jälkeen.

Museohanke tulee suunnitelmineen ja aikatauluineen salolaispäättäjien käsittelyyn kuluvalla viikolla. Aineistoa perustettavaa museoa varten Salossa on kerätty koko 90-luvun ajan. Koossa on arkistomateriaalin ohella jo 1000 esineen kokoelma erilaista viestintään liittyvää elektroniikkaa. Ongelmana kokoelman kanssa on nyt tilanpuute.

Yritysmaailma on kannustanut museon perustamisessa lukuisin lahjoituksin. Pesämunana elektroniikkamuseolle toimii 1928 toimintansa aloittaneen Saloran tehtaan tuotannosta kertova materiaali.

Museolle ovat tilavaihtoehtoina vielä mahdollisia niin uudisrakennus kuin peruskorjattava vanha rakennuskin. Loppuratkaisusta riippuen kustannukset uudesta museosta on arvioitu noin 10-40 miljoonaan markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.