Mainos

Salon sokeritehtaan lakonuhka väistyi

Pääluottamusmiehen mukaan kynnyskysymys lopetettavan tehtaan työntekijöille suunnatun tukipaketin suhteen on se, ettei kukaan jää tyhjän päälle.

Sucroksen Salon sokeritehtaan työntekijät eivät ryhdy lakkoon. Tänään koolla ollut työmaakokous päätti, että töitä jatketaan.

Neuvottelut työnantajan kanssa työntekijöille tehtaan lopettamisen vuoksi suunnatun sosiaalipaketin sisällöstä jatkuvat kuitenkin edelleen tiiviisti, kertoo pääluottamusmies Timo Jousikivi.

Työntekijät aikovat myös viedä asian Metallityöväen liiton avustamana EU-komissioon.

- Euroopassa työntekijät on huomioitu paremmin sokeriteollisuuden alasajossa. Haluamme katsoa ovatko poliittiset päättäjät toimineet kuten sokeriasetus vaatii.

Jousikivi toivoo, että myös MTK lähtisi yhteiseen rintamaan selvittämään toimien asianmukaisuutta.

- Yksikään osapuoli ei ollut tyytyväinen valtioneuvoston päätöksen. Emme voi vain jättää asiaa tähän.

Työmaakokouksessa oli tänän paikalla nelisenkymmentä työntekijää. Noin neljännes oli Jousikiven mukaan lakon kannalla. Neuvottelut sosiaalipaketin sisällöstä ovat kuitenkin edenneet sen verran hyvin, että työtaistelusta luovuttiin.

- Määräaikaisille työntekijöille on saatu pakettiin pieni siivu, ja osalle vakituisista on luvattu töitä tehtaan alasajossa ja mahdollisessa purkamisessa, kertoo Jousikivi edistymisestä.

Kokonaan lakonuhka ei kuitenkaan vielä ole ohi. Jousikiven mukaan sopimuksen kynnyskysymys on, ettei yksikään työntekijä jää tyhjän päälle. Ensimmäisen kerran työntekijät väläyttivät lakkomahdollisuutta marraskuun alussa heti kun tuli julki, että valtioneuvoston 41 miljoonan tukipaketista ei irtoa työntekijöille selvää rahaa.

Tukipaketti liittyy Suomen sokerituotannon vähentämiseen, jonka myötä Salon tehdas lopetetaan joulukuussa päättyvän juurikkaankäsittelykauden jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.