Mainos

Sallatunturin hissit vaihtoivat omistajaa

Hissit siirtyivät pääosin Sallan kunnan omistamalle Kaunisharju Oy:lle. Kaupan myötä uudistuvat myös muut palvelut.

Sallatunturin hissit vaihtoivat omistajaa, kun espanjalaisomisteinen Sallan Tunturipalvelut Oy myi hissi- ja rinnepalvelutoiminnan pääosin Sallan kunnan omistamalle Kaunisharju Oy:lle. Kaupan arvo on 990 000 euroa.

Kaupan myötä Sallan ja Sallatunturin palveluarsenaali pannaan uuteen uskoon. Sallan Tunturipalvelut sitoutui kaupassa rakentamaan Revontulihotellin jatkeeksi kylpylän ja lisäämään vuodepaikkojen lukumäärää nykyisestä 200:sta paikasta 400:aan. Hotellin laajennustyöt alkavat maanantaina. Laajennuksen ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan puolet vuodepaikoista, ja loput ensi kesänä.

Kaunisharju Oy puolestaan tulee panostamaan rinnepalvelujen kehittämiseen. Uutta on Lastenmaa lapsille tarkoitettuine hisseineen.

-Me tulemme hyvin voimakkaasti panostamaan lapsiperheisiin, sanoo Sallan kunnanjohtaja Kari Väyrynen.

Sallan kunta tulee rakentamaan Sallatunturin ydinalueelle aluelämpöverkon ja se myös teettää alueen kokonaissuunnitelman. Suunnitelman kotimaiset toteuttajat valitaan elokuun aikana.

Väyrysen mukaan Sallan kunta tulee panostamaan Sallatunturin kehittämiseen noin kaksi miljoonaa euroa. Tämänhetkisten arvioiden mukaan kunnan panos tuottaa alueella ainakin 15 miljoonan lisäinvestoinnit.

Sallan lähiajan tavoite on majoituskapasitettin kasvattaminen. Kunnanjohtajan mukaan vuodepaikkojen määrä on saatava nopeasti liki kaksinkertaiseksi.

-Sallassa on nyt 2500-3000 vuodepaikkaa ja meidän pitäisi nopeasti päästä 5000 vuodepaikkaan, jotta alueen kasvavat peruspalvelut saataisiin toimimaan hyvin kannattavasti, Väyrynen tiivistää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.