Salatut elämät

Pihlajakadulla tapahtuu!

Salkkareiden viikon jaksot ennakkoon

Katso lisää

Salkkareista rajun kohtauksen myötä poistuneen Ruupertti Arposen äiti kertoo tunteikkaasti sarjan merkityksestä perheelle: "Kuvauspäivät olivat todella iso ja tärkeä henkireikä"

18:16
Katso Salattujen elämien vastaavan tuottajan haastattelu! Marko Äijö paljastaa, miksi näin lohduttomaan juonenkäänteeseen päädyttiin

Ruupertti Arposen näyttelemä Ilja Taalasmaa poistui Salkkareista dramaattisen käänteen myötä.

Salatut elämät -sarjan syyskausi alkoi todella murheellisissa merkeissä, kun Pihlajakadun asukkaille selvisi syksyn ensimmäisessä jaksossa, että Tale, Sanni ja Ilja ovat saaneet surmansa helikopterionnettomuudessa. Lisäksi perheen auton päälle pudonneessa kopterissa olleet Aki ja Camilla taistelevat hengestään.

Dramaattisten käänteiden myötä päättyi siis useamman Salkkari-näyttelijän taival sarjassa. Yksi heistä oli Iljan roolissa vastasyntyneestä asti nähty Ruupertti Arponen.

Ruupertin äiti Tiina Arponen kertoi MTV Uutisten haastattelussa, että poika nautti kuvauksista suuresti. Nyt hän kertoo omalla Instagram-tilillään vielä lisää siitä, millaisia tunnelmia Ruupertin työn päättyminen on perheessä herättänyt.

Voit selata kuvia niiden päälle ilmestyvistä nuolista.

Hän julkaisi samalla useamman kuvan poikansa Salkkarit-uran varrelta, joista yhdessä Ruupertti poseeraa sarjassa isäänsä näytelleen Emil Hallbergin kanssa, joka niin ikään jätti sarjan lähes kymmenen vuoden jälkeen.

– Yksi iso aikakausi Ruupertin elämässä on takanapäin. Kaikki nämä vuodet Salkkareissa. Ruu oli yhdeksän päivää vanha, kun oli ensimmäisen kerran kuvauksissa. Eka kuvauspäivä olisi ollut jo aiemmin, mutta Ruu viipyi vatsassani kaksi viikkoa yli lasketun ajan, Tiina Arponen aloittaa tunteikkaan kirjoituksensa. 

Äidin muistin mukaan poika ei koskaan sanonut, ettei olisi lähtenyt kuvauksiin. Arponen kirjoittaakin, että kaikesta Salkkareissa työryhmästä, näyttelijöistä, studiosta, smoothie- ja herkkukaapeista, leluista eri roolihahmojen kodeissa ja jopa autosta, jolla kuvauksiin kuljettiin, muodostui Ruupertille vuosien mittaan tärkeitä ja rakkaita.

– Erityisesti Kerttu, Emil ja Maija-Liisa ja Anu ja Karot! Joka kerta oli sama kaava, miten kuvauksiin tullessa kuljettiin ja toimittiin, hän itse päätti sen rytmin, kertoo Arponen, jonka mukaan kuvaukset olivat mieleenpainuvia hetkiä myös äidille. 

– Itselleni kuvauspäivät varsinkin vauva-aikoina olivat todella iso ja tärkeä henkireikä, ja ehkä päivien ainoa aikuiskontakti. Muistan, kuinka tuntui ihanalta, kun 35-vuotispäivänäni kuvausryhmä lauloi mulle synttärilaulun! 

Arponen kertoi MTV:n haastattelussa, etteivät oma elämä ja roolihahmon elämä menneet pienellä näyttelijällä sekaisin. Välillä poika kuitenkin toivoi saavansa samanlaisia juttuja kuin roolihahmolla, ja äiti tunnustaakin hankkineensa siksi lapselleen esimerkiksi sähkönsiniset Kuoma-kengät.

Hän toivoo, että poika muistaa kasvaessaan jotain Salkkareista, sillä sarjalla on äidin mielestä ollut suuri merkitys siihen, ettei poika esimerkiksi vierasta kohtaamisia uusien ihmisten kanssa.

Sarjalla on siksi ollut suuri vaikutus, vaikka Tiina Arposen mukaan sarjaa ei juuri seurattu ja Ilja Taalasmaan näytteleminen kuului perheen arkeen.

– Kiitollisina ja iloisina kaikista kokemuksista Ruu aloittaa pian eskarin, hän kertoi Ruupertin syksyn suunnitelmista vielä päivityksensä lopuksi.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 MTV3 kanavalla. Viikon jaksot ennakkoon C Moressa!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja