Ikoninen Salkkarit-hahmo jättää sarjan rajun kohtauksen myötä: "Meidän pieni Taalasmaan perhe hyvästelee sarjan"

18:16
Katso myös Salattujen elämien vastaavan tuottajan haastattelu! Marko Äijö paljastaa, miksi näin lohduttomaan juonenkäänteeseen päädyttiin

Emil Hallberg hyvästelee Salatut elämät -sarjan syyskauden ensimmäisessä jaksossa nähtävien käänteiden myötä.

Emil Hallberg on tullut suomalaisille tutuksi Salatut elämät -sarjan Tale Taalsmaana. Vaikka Hallberg on vasta 24-vuotias, hän ehti näytellä Talea miltei kymmenen vuoden ajan. Suosikkihahmo kokee kuitenkin traagisen lopun, kun selviää, että koko Taalasmaan perhe, Sanni, Tale ja pikku-Ilja menehtyvät helikopterionnettomuudessa.

– Ensin haluttiin antaa yleisön ja Sannin ymmärtää, että Talella olisi sittenkin ollut taas jotain juttua Tiinan kanssa, Hallberg pohjusti dramaattista kohtausta puhelimitse MTV Uutisten haastattelussa maaliskuun lopussa.

Kuvioon liittyy kuitenkin Talen tuttu aisapari, Hemmo Karjan näyttelemä Janne Haukkala, joten kaaos on taattu. Tale ja Sanni ovatkin lopulta perheineen lähdössä Kanarialle Jannen luo, kunnes matkalla lentokentälle he huomaavat, että mukaan on tullut väärä passi. Kun oikea passi on hyvästit jätetty, koittavat Talen kohtalon hetket.

– Hän tulee ulos vain nähdäkseen, että Janne juoksee tuulen mukana lähteneiden lentolippujen perässä, ja kappas kehveli, siinä onkin myös putoamassa oleva helikopteri. Tale näkee, että Ilja on autossa ja vanhemman vaistot tulevat esille. Hän yrittää saada Iljaa ulos, mutta liian myöhään, Hallberg kertaa.

Kohtauksessa Talelle, Kerttu Rissasen näyttelemälle Sannille ja parin pojalle Iljalle (Ruupertti Arponen) käy niin huonosti kuin vain voi käydä.

– Meidän pieni Taalasmaan perhe hyvästelee sarjan, näyttelijä kiteyttää.

Kohti pitkäaikaista unelmaa

Hallberg kertoo, että dramaattisten kohtausten kuvaamisessa painui erityisesti mieleen yksi hetki, vaikka hän itse ei kokenut kyseisten kohtausten kuvaamista poikkeuksellisen raskaaksi.

– Ainoa mikä siinä oli, oli se viimeinen katse helikopterin ja auton välillä: perhe pitää pelastaa. Siinä oli niin paljon actionia, että näyttelijä voi jäädä kakkoseksi tilanteessa, hän pohti.

Hahmon kuolema on varsin lopullinen ratkaisu jopa saippuasarjoissa. Aloite Talen lähtöön tuli Hallbergin mukaan käsikirjoitustiimiltä, mutta hän jättää Salkkarit hyvillä mielin, sillä nyt on aika panostaa täysillä pitkäaikaiseen unelmaan.

– Olen aika positiivisilla fiiliksillä ollut lähdöstä. Aloitin kilpatanssin 6-vuotiaana ja tajusin aika nopeasti, että tämä on mun loppuelämäni juttu, jota ei voi tehdä puolivillaisesti. Juuri nyt olen siinä iässä, että jos pistän kaiken keskittymiseni kilpatanssiin, voin alkaa rakentaa tulevaisuuttani siellä, hän summaa ja kertoo myös tiedostaneensa koko ajan, ettei Salatut elämät ole sarjana tai työpaikkana ikuinen.

Täysin kylmänviileästi hän ei kuitenkaan jätä Pihlajakatua taakseen. Pitkäaikaista työpaikkaa ja työkavereita sekä näyttelemistä tulee ikävä, ja Hallberg korostaakin olevansa kiitollinen siitä, että on saanut olla lähes kymmenen vuotta mukana tekemässä suomalaista tv-historiaa Salkkareissa.

– Tietysti tulee hirveä ikävä kaikkia. Salkkarit on ollut niin iso osa elämääni niin pitkän aikaa, että fiilis on myös haikea. Koen, että Talesta kuitenkin tuli kuitenkin tietyllä tapaa kulttihahmo. Häntä jää ehdottomasti ikävä, Hallberg muotoilee.

– Mutta pitää muistaa, että siellä on monta kiinnostavaa hahmoa yhä jäljellä!

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla ja mtv.fissä 3.8. alkaen! Koko viikon jaksot ennakkoon C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja