Salatut elämät -tähdet kohtaavat ennakkoluuloja: "Minua luullaan inhottavaksi ja ilkeäksi"

Salatut elämät -sarjan näyttelijät Mia Ehrnrooth, Kirsi Ståhlberg ja Jasmin Hamid saattavat televisioruudussa olla kiinni toistensa kurkuissa, mutta tosielämässä nämä kolme varsin erilaista naista ovat keskenään ylimpiä ystäviä. Ennakkoasenteisiin tuntuu kuitenkin törmäävän kaikkialla: niin töissä kuin arjessa. Naiset kertovat avoimesti, millaisia ennakkoluuloja he ovat itse kohdanneet.

Ammattinäyttelijät Mia Ehrnrooth, 26, Kirsi Ståhlberg, 32, ja Jasmin Hamid, 29, saavat ottaa pienen hengähdystauon hektisestä arjesta ja puolenminuutin kohtauksista, kun Salatut elämät -sarjan kuvaukset jäävät ansaitulle kesätauolle.

Cindyä, Isabellaa ja Katariinaa näyttelevät naiset saattavat olla televisioruudulla toistensa kurkuissa kiinni tai rähisemässä toisilleen, mutta todellisuudessa he ovat ylimpiä ystävyksiä – ja tätä nykyä myös yhtiökumppaneita perustamassaan Tesian-yrityksessä. Idea sai alkunsa siitä, että he halusivat osoittaa, että nainen on naiselle sekä arjessa että työelämässä mahdollisuus eikä uhka.

– Muistan kun tulin töihin salkkareihin, katsoin että Jasmin on aika samannäköinen ja -ikäinen mimmi kuin minä. Ajattelin, että me tullaan varmaan tulevaisuudessa kilpailemaan töistä, kosmetologi Cindyä näyttelevä Ehrnrooth kuvailee.

Kuitenkin kävi niin, että työyhteisön kautta naisten välille syntyi ystävyyssuhde.

– Meistä kolmesta tulikin älyttömän läheisiä. Yhdessä me uskallamme ottaa riskejä, emmekä pelkää epäonnistumista. Naiset eivät saisi kokea toisiaan uhkana. Jos joku pärjää, ei se ole koskaan muilta pois, näyttelijä hymyilee.

"Sinä olet se inhottava ja ilkeä nainen!"

Salkkaritähdet myöntävät, että ihmisillä on myös ennakkoasenteita heitä kohtaan, liittyivät ne sitten ulkonäköön, menneisyyteen tai vaikkapa roolihahmoon. Helsingin kunnallispolitiikassa tällä hetkellä vaikuttava Hamid on saanut kokea nahoissaan, miten eri ihmiset suhtautuvat Salatut elämät -näyttelijään.

– Kuka vaan voi ajatella mistä vain mitä vain ja voi lokeroida meidät entisten töiden, ulkonäön tai pukeutumistyylin perusteella. Esimerkiksi juuri tuolla politiikassa jonkun mielestä se on vain plussaa, toisen mielestä taas negatiivista, mutta sitä on turha miettiä. Siinä kuluttaa vain turhaa energiaa jos lähtee murehtimaan, mitä muut ajattelevat minusta kun olen tällaisella taustalla mukana, Katariinan roolia näyttelevä Hamid kuvailee.

– Ihmisillä on aina ennakkoasenteita, sitä ei voi kiistää. Mutta onneksi tuntuu siltä, että jos työhaastatteluun menee esimerkiksi astetta nätimpi tyttö, hän joutuu näyttämään kyntensä aivan eri tavalla, Ehrnrooth pohtii.

– Pääasia kuitenkin on, että tietää itse mitä tekee, mitä sanoo ja missä seisoo, Ståhlberg muistuttaa.

Joskus ihmiset sekoittavat myös roolihahmot ja todellisuuden keskenään – sen on saanut Ståhlberg tuta.

– Minua luullaan aina inhottavaksi ja ilkeäksi. Monet sanovat tutustuessaan paremmin minuun: "Ai sä ootkin noin kiva! Et ole ollenkaan pelottava!" Nämä ennakkoasenteet johtuvat siitä, että Salatut elämät -roolihahmoni Isabella on sarjan kamalin akka, Ståhlberg kertoo.

Tähdenkään arki ei ole ruusuilla tanssimista

Naiskolmikko on vastikään suunnitellut korusarjan, jonka tarkoitus on rohkaista kaikkia naisia uskomaan rakkauden, rohkeuden ja ystävyyden voimaan. Jokaisessa korussa on oma voimalauseensa: Love Life, Miracles Happen sekä Fierce is Fortune.

Jasmin Hamid haluaa kuitenkin muistuttaa, vaikka päällepäin niin saattaisi näyttääkin, ei heidänkään elämä ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista: kouluun ei ole päästy heti ensimmäisellä yrittämisellä, joskus työtarjoukset ovat menneet sivu suun ja kohdalle osuu auttamattoman huonoja päiviä.

– On meillekin käynyt vaikka kuinka paljon vastoinkäymisiä: ohi suun on mennyt rooleja, työtarjouksia ja yhteistyökuvioita. Mutta siitä on sisuunnuttu, emmekä ole lyöneet hanskoja tiskiin. Aivan kuten kalastuksessa ei pidä luovuttaa heti ensimmäisen virveliheiton jälkeen, Hamid virnistää.

– Jotkut saattavat sanoa, ettei työhön saisi suhtautua tunteella, mutta miten voit tehdä töitä jos sinulla ei ole intohimoa? Jos teet jotain rakkaudella, teet sen hyvin, Ehrnrooth pohtii.


-sarjan uusinnat AVAlla arkisin klo 16.55.


Lue myös:

Salatut elämät: Hetki lyö, viime hetki lyö (13.6.)


AVA / Katri Koskinen

Kuvat: Ibero, AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja