Salatut elämät -tähdet loivat kannustavan korumalliston: Naiset, uskokaa ihmeisiin

Salatut elämät -sarjasta tutut kasvot Mia Ehrnrooth, Kirsi Ståhlberg ja Jasmin Hamid julkaisevat yhteistuumin korusarjan, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisnaisia uskomaan ihmeisiin, rakastamaan elämää sekä olemaan rohkeasti oma itsensä. Kuka näyttelijöistä seisoo minkäkin sananparren takana?

Kaipaatko kannustusta, rakkauden voimaa tai rohkeutta toteuttaa unelmasi? Salatut elämät -sarjasta meille kaikille tutut näyttelijät Jasmin Hamid, Kirsi Ståhlberg ja Mia Ehrnrooth julkaisevat elokuussa yhteisen korusarjan yhdessä Iberon kanssa, jossa ei sanoja säästellä.

Korusarja koostuu kolmesta kaula- ja rannekorusta, joihin ystävykset ovat kukin tahollaan valinneet kannustavan sanaparin. Motot eivät ole täysin tuulesta temmattuja, vaan näiden sanojen taakse kätkeytyvät merkitykset ovat myös näyttelijöille itselleen erityisen tärkeitä.

– Halusimme korusarjan avulla viestittää naisten välisten ihmissuhteiden tärkeydestä. Me kolme olemme saaneet niin paljon voimaa toisistamme ja halusimme jakaa ja antaa tätä samaa voimavaraa myös muille suomalaisille naisille, Cindyä näyttelevä Mia Ehrnrooth kuvailee.

– Monet fanit ovat lähettäneet meille koruja, meitä on pyydetty lähettämään paljon nimikirjoituksia sekä teemme syntymäpäivävierailuja, joten ajattelimme että tällainen koru olisi helppo antaa esimerkiksi lahjaksi, Katariinan roolissa nähtävä Jasmin Hamid jatkaa.

– Uskon, että koru – tai mietelause – voi antaa ihmiselle voimaa.

Unelmia, rakkautta ja sisua

Tesian-nimisen yrityksen takana seisovat naiset paljastavat, että he kertovat oman tarinansa korujen kautta.

– Huomasimme, että mekin kolme olemme loppupeleissä hyvinkin erilaisia ihmisiä. Mietimme, mikä kuvaa meitä parhaiten, joten totesimme että haluamme koruihimme tekstiä, Kirsi Ståhlberg kertoo.

– Tekstit ovat kannustavia lausahduksia: ihmeitä tapahtuu, tuulta päin! Rakkaudella kaikki onnistuu.

Jasmin Hamidin korun lause kuuluu Miracles Happen, jonka syvin muistutus on, että unelmat tosiaan toteutuvat: kun yksi ovi sulkeutuu, uusi avautuu.

– En ole erityisen taikauskoinen, mutta jossain määrin uskon onnenamuletteihin: tämä koru on minulle hyvin tärkeä. Jos tiedossa oli jokin tärkeä tilaisuus, saatoin laittaa tämän korun salaa käteeni ikään kuin tuomaan onnea, Hamid kertoo.

Kenelle näyttelijä haluaisi antaa korunsa?

– Antaisin Miracles Happen -korun ehkäpä itsellesi aikuistumisen kynnyksellä, teatterikorkeakouluaikoina, kun kaikki oli niin vaikeaa ja ahdistavaa. Silloin ajattelin, etten koskaan voisi olla sinut itseni kanssa, olla tyytyväinen itseeni, taitoihini ja ulkonäkööni. On ihanaa huomata, että nyt olen kaikkeen täysin tyytyväinen. Se ei ole kuitenkaan ylpeyttä, Hamid kertoo avoimesti.

– Olen huomannut, että aikuisilla ihmisillä joilla on itsetunnon kanssa paljon ongelmia, kuluttavat siihen hirmuisesti energiaa ja aivokapasiteettia: yrität todistella muille, että osaat ja olet hyvä ja haet koko ajan hyväksyntää. Siihen menee kauheasti energiaa ja se vie onnea pois. Toivoisin, että mahdollisimman moni saisi käsiteltyä sellaiset kysymykset. Kun muistelen, miten ahdistunut on itse joskus ollut, sitä upeammalta oloni tuntuu nyt.

Salatut elämät -sarjan Isabellaa näyttelevän herkän Kirsi Ståhlbergin motto on puolestaan Love Life. Näyttelijä halusi korostaa korussaan tunteiden merkitystä.

Katson elämää vaaleanpunaisten silmälasien läpi: kaikessa mitä teen on rakkaus mukana. Kun tekee jotain rakkaudesta, ei voi muuta kuin vain onnistua, laulajaksi valmistunut näyttelijä kertoo.

– Haluaisin antaa tämän korun äidilleni. Hän on yksi parhaimmista tyypeistä, jota tunnen: hän on aina ollut hyvin eläväinen nainen, joka ei turhia murehdi. Hän on antanut parhaimmat, fiksuimmat neuvot mitä elämässä voi olla, Ståhlberg kertoo silminnähden herkistyen.


Sähäkkä Mia Ehrnrooth valitsi tekstikseen Fierce is Fortune, joka kuvastaa suomalaista sisua. Lukihäiriöstä kärsinyt näyttelijätär ei ole antanut vaikeuksien lannistaa – päinvastoin.

– Olen jo nuoresta oppinut painamaan sisulla läpi. Olen ottanut itselleni määränpään ja päättänyt, että sinne mennään tavalla tai toisella. Se on ollut hyvä mentaliteetti, Ehrnrooth kertoo.

– Antaisin koruni jollekin pienelle rokkitytölle, joka on vähän kapinallinen Itseään pitää aina kuunnella, eikä itseään vastaan saa koskaan asettua. Ulkopuoliset ihmiset ovat usein antamassa neuvoja, miten sinun tulisi elää elämäsi, mutta he eivät tiedä koskaan koko tarinaasi. Erilaisuudelle on tärkeää antaa tilaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja