Ravintola keräsi ruokarahaa vähävaraisille Helsingissä – hävytön varas nappasi Batman-lippaan povitaskuunsa ja jäi pöytään naureskelemaan: "Meillä on turvakamerassa hyvät kuvat"

Helsingin Kalliossa sijaitsevan pikaruokaravintolan hyväntekeväisyyslipas vietiin viikonloppuna henkilökunnan nenän alta. Rahoilla oli tarkoitus kustantaa ruokaa vähävaraisille. Ravintolapäällikön mukaan turvakameratallenteelta näkyy, kuinka voro laittaa lippaan povariin ja jää sen jälkeen syömään ravintolaan.

King Kebab Kallion ravintolapäällikkö Ahmet Deniz kertoo, että ravintola tekee varkaudesta rikosilmoituksen heti, kun poliisilaitos avaa pyhien jälkeen taas ovensa.

– Rikosilmoitus tehdään totta kai, en jätä asiaa tähän, Deniz kommentoi MTV Uutisille.

Lippaaseen kerättiin rahaa vähävaraisille tarkoitettua ruokaa varten. Lauantaiaamuyönä hävinneessä lippaassa oli Denizin arvion mukaan noin 250 euroa. 

– Meillä on turvakamerassa hyvät kuvat varkaasta. Videolla näkyy, kuinka noin 25-30 -vuotias mies laittaa lippaan povariinsa ja jää sen jälkeen kaveriensa kanssa istumaan pöytään ja naureskelee. En osaa sanoa, oliko kyseessä ihan vaan päähänpisto, ja tiesikö kaveri edes, mihin rahaa kerättiin, Deniz sanoo.

King Kebab Kalliossa alettiin kerätä rahaa vähävaraisten ruokaan muutama vuosi sitten.

– Olemme tehneet lippaaseen kerätyillä rahoilla yli 500 ruoka-annosta. Yhteistyökumppaneinamme on muun muassa Sininauhasäätiö, joka antaa ruoka-annoksia eteenpäin, Deniz kertoo.

Hyväntekeväisyydestä tullut myös kuraa niskaan

King Kebab on tehnyt hyväntekeväisyyttä jo useita vuosia lahjoittamalla ruokaa eri tavoin ja eri paikoissa kodittomille ja vähävaraisille.

Kolme vuotta sitten asiasta tuli harvinaisen paljon kuraa niskaan, kun ravintola antoi joulun alla Sininauhasäätiön päiväkeskukseen ruokaa asunnottomille ja päihdeongelmaisille. Osa ihmisistä hermostui toiminnasta.

Ärsyyntymisen taustalla oli mitä ilmeisimmin se, että ravintolapäällikkö Ahmet Deniz on maahanmuuttaja, ja hänen toimintansa koettiin jollakin tavalla vääräksi.

– Minä ja vaimoni saimme vihaisia puheluita ja Sininauhasäätiön työntekijöitä uhkailtiin, Deniz kertoo.

Myös media käsitteli tuolloin viharyöppyä. Osa asiakkaista aktivoitui kohun jälkeen. 

– Isosta haloosta seurasi paljon hyvääkin. Meille lähetettiin postikortteja, sukkia, jopa kenkiä. Eräs rouva lähetti sukat, joiden sisällä oli kaksikymmentä euroa, Deniz kertoo.

Myös Batman-lipas on asiakkaiden tuoma.

– Nyt, kun lipas varastettiin, joku kommentoi Facebook-sivuillamme, että ettei vaan olisi PR-tempaus. Ei missään nimessä ole –  jengi tietää meidät kyllä ihan tarpeeksi hyvin jo nyt, Deniz kommentoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja