Mainos

Salametsästäjät tappaneet useita karhuja Ylä-Savossa

Salametsästys on vaikeuttanut merkittävästi suurpetojen radiolähetinseurantaa. Esimerkiksi Ylä- ja Koillis-Savossa puolet riistantutkijoiden pannoittamista karhuista on tapettu. Viimeksi karhu ammuttiin talvipesälle Sonkajärvellä.

Riistantutkijat palasivat Sonkajärven Jyrkänkylässä tänään karhunpesälle, jossa päivälleen kuukausi sitten tapahtui pöyristyttävä metsästysrikos. Talviunilla ollut yli 200-kiloinen uroskarhu tapettiin synkkään kuusikkoon. Lumi on jo peittänyt murheelliset jäljet, mutta pesäaukko erottuu vielä selvästi katajapensaan alta.

Karhu teki pesäänsä lumien aikana ja salametsästäjät löysivät jäljet. Tutkijat puolestaan seurasivat karhua päivittäin radiolähettimellä. Tappajat iskivät siinä välissä. Kolme tai neljä pyssymiestä teloitti kolostaan hätistetyn karhun pesäaukon suulle.

Salametsästäjät heittivät ampumisen jälkeen pannan pesään ja yrittivät todennäköisesti tällä tavalla harhauttaa tutkijoita.

Tutkijoille karhun menetys oli suuri tappio. Se oli ainoa sisämaassa oleillut pantakarhu. Tällä alueella kuudesta radiolähetinkarhusta kolme on salametsästetty ja kaksi ammuttu laillisessa jahdissa.

Poliisilla on vihjeitä karhun tappajista, mutta havaintoja kaivataan lisää. Karhun ampuminen pesältä on ollut kiellettyä jo vuosikymmenet. Vastaavaa tapausta ei ole tullut ilmi pitkään aikaan. Vihjeitä sitäkin enemmän.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.12.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.