Salakuvat: Onko tässä mitään järkeä? 600-heppainen perhefarkku

Mercedeksen odotetaan esittelevä uuden E-sarjan tehomallin New Yorkin autonäyttelyssä. Nyt olemme saaneet käsiimme uusimmat kuvat tulevan Mercedes-AMG E 63:n tulevasta farkkuversiosta jo ennen sedanin esittelyä. Teknisesti näillä malleilla ei tule olemaan käytännössä eroa, mutta toki farmari tarjoaa huomattavasti enemmän tilaa tavaroiden kuljettamiseen. Ulkoisesti mallin tunnistaa valtavista ilmanottoaukoista keulassa ja takaosan näyttävästi pakoputken päistä. Sivulta katsottuna vanteiden takaa erottuu suuret jarrut.

Suorituskyvystä vastaa perustaltaan muun muassa AMG GT -mallissa käytetty 4,0-litrainen tuplaturboilla vauhditettu V8. Tiettävästi tämä ”pieni” veekasi kuulostaa hyvältä ja tarjoaa mahtavat käyttöominaisuudet, joten tuskin kenelläkään on kovin pahaa sanottavaa dowsizingistä edeltäjään verrattuna. AMG E 63 on perusmallisena takavetoinen, ja hieman tehokkaampi S-versio on aina nelivetoinen. Tehoa E-sarjan huippumallin odotetaan tarjoavan vähintään 600 hevosvoimaa, joten vapaiden nopeuksien moottoriteillä saavat urheiluautotkin olla varuillaan.

Hurjan tehon katteeksi tarvitaan toki saman tasoinen alusta. Säädettävän alustan odotetaan tarjoavan isolle autolle tyypillistä mukavuutta, mutta tarvittaessa myös hyvää suorituskykyä vaikka ratapäivillä. SIsätiloista löytyy normaalin E-sarjan tyyliin kaksi isoa näyttöä ja kokonaisuus on erittäin modernin ja tyylikkäin näköinen. Toki tännekin saadaan mukaan omat AMG-mausteet.

Lue myös:

    Uusimmat