Salakuvat: A5:n urheilullinen versio ensi vuonna markkinoille

Audi A5:n mittasuhteet alkavat hahmottua jo naamioinnista huolimatta. Toisen sukupolven A5 noudattelee ensimmäisessä mallissa nähtyjä mittasuhteita. Yksityiskohtiin kuten valoihin ja pokkauksiin on tullut lisää terävyyttä. Kattolinja on edelleen elegantti ja sivuprofiilissa on neliovisuudesta huolimatta coupémaisuutta. Toisen sukupolven A5 esiteltäneen syksyllä Pariisin autonäyttelyssä.

Tämän jälkeen odotus siirtyykiin astetta nopeampaan versioon. Viimeisten alkuvuodesta 2017 on luvassa uuden S5-version ensiesittely. A5:n tapaan myös S5 jakaa tekniikkansa sisarmalli S4:n kanssa. Alusta perustuu siis pitkittäiskoneisten autojen modulaariseen MLB II -pohjalevyyn, joka on parhaimmillaan noin 120 kiloa edeltäjäänsä kevyempi. Moottorina S4/S5-malleissa on uusi 3,0-litrainen ahdettu V6-moottori, joka tarjoilee 354 hevosvoimaa ja 500 newtonmetriä vääntöä. Matalalta vääntävän koneen taloudellisuutta on myös hiottu ja EU-keskikulutus tulee jäämään alle kahdeksaan litraan sadalla kilometrillä. Voima välitetään luonnollisesti kaikille neljälle pyörällä. Dynaamisen ajokokemuksen takaamiseksi neliveto on edeltäjiensä tyyliin takavetopainotteinen.

Sisätilojen suhteen auto noudattelee S4:n linjaa. Materiaalien laatu ja viimeistely edustaa Audille tyypillistä korkeaa laatua, ja urheilullisuutta ohjaamoon luodaan pienillä yksityiskohdilla.

Lue myös:

    Uusimmat