Salainen raportti paljastaa: elinikäisen toimintakiellon saanut dopinglääkäri Ferrari nykyisen supertähden taustalla

Maailman parhaisiin maanpyöräilijöihin lukeutuva tanskalainen Jakob Fuglsang on yhdistetty elinikäisen toimintakiellon saaneeseen dopinglääkäri Michele Ferrariin, selviää Danish Politiken -lehden, tanskalaisen tv-kanava DR:n ja norjalaisen VG-lehden haltuunsa saamasta salaisesta raportista.

Pyöräilyn antidopingsäätiö CADF:n tilaaman raportin on Danish Politikenin mukaan kirjoittanut ulkoinen arvostettu yritys. Raportti sisältää 24 sivua.

– CADF:n tiedustelu osoittaa, että Astana Pro Teamin pyöräilijä Jakob Fuglsang on Michele Ferrarin dopingohjelmassa ja että tiimikaveri Aleksei Lutsenko oli osallisena yhdessä kaksikon tapaamisessa Nicessa/Monacossa, raportissa lukee.

Italialainen Ferrari asetettiin elinikäisen toimintakieltoon vuonna 2012 hänen oltua Tour de France -legenda Lance Armstrongin dopingohjelman arkkitehti. Ferrarin käyttäminen konsulttinakin on nykyään kiellettyä, ja säännön rikkominen voi johtaa kaksivuotiseen kilpailukieltoon.

CADF:n mukaan Ferrari on matkustanut Monacoon ja muihin sijanteihin tapaamaan Astanan pyöräilijöitä ja hän on ollut mukana heidän dopingin käytössään. Tapauksen keskiössä oleva Fuglsang asuu juuri Monacossa.

Aiemminkin Ferrariin yhdistetty kazakstanilaistalli Astana, kazakstanilaispyöräilijä Lutsenko ja Fuglsang ovat Politikenin mukaan päättäneet olla kommentoimatta raportin väittämiä. Michele Ferrari ei ole puolestaan vastannut median yhteydenottoihin.

Politiken, DR ja VG ovat käyneet raportin ulkopuolella keskusteluja aiheesta 12 laji-ihmisen kanssa, ja heidän mukaansa Fuglsang on tehnyt yhteistyötä Ferrarin kanssa. Fuglsangin on esimerkiksi väitetysti nähty tehneen intervalliharjoittelua skootterin takana Ferrarin kanssa lähellä Monacoa.

Fuglsang, 34, on kuulunut Astanan riveihin vuodesta 2013 lähtien, ja viime vuosi oli toistaiseksi hänen paras kautensa. Vuoden 2016 olympiahopeamitalisti muun muassa voitti yhden maailman suurimmista yksipäiväisistä kisoista, Liége-Bastogne-Liégen klassikon. Fuglsang on tällä hetkellä rankattu maailman kolmanneksi parhaaksi maantiepyöräilijäksi.

Lue myös:

    Uusimmat