Lähde: Seefeldin dopingjupakassa yllätyskäänne – poliisitutkinnan keskeinen käynnistäjä pidätetty

Skandaali MM-laduilla - miten doping kitketään? 7:40

Dopingista Sotshin olympialaisissa kärähtänyt Johannes Dürr on pidätetty, kertoo saksalaiskanava ARD:n dopinginvastaista toimitusryhmää johtava Hajo Seppelt.

Seppelt kertoo Twitterissä, että Dürr on pidätetty Innsbruckissa.

– Epäilys: urheilupetos ja/tai Itävallan dopinglain rikkominen. Syyt eivät ole tällä hetkellä tiedossa, Seppelt kirjoittaa Twitterissä.

Johannes Dürr jäi vuoden 2014 olympialaisissa kiinni epohormonin käytöstä. Hän on myöhemmin tehnyt suuria paljastuksia dopingin yleisyydestä.

Dürr on ollut keskeisessä roolissa Seefeldin MM-kisojen yhteydessä paljastuneessa dopingkokonaisuudessa. Itävallan rikospoliisi sanoi, että Dürrin ARD-kanavalle antamat lausunnot olivat suuri syy siihen, että tutkinta aloitettiin.

Viime keskiviikkona Itävallan ja Saksan poliisit tekivät yhteistyössä ratsioita, joissa otettiin kiini yhdeksän henkilöä, mukaan lukien viisi MM-hiihdoissa mukana ollutta hiihtäjää. Lisäksi poliisi otti Erfurtissa kiinni lääkäri Mark Scmidtin, jonka asiakkaiksi kiinniotetut urheilijat ja myöhemmin veridopingin käytön urheilijat ovat osoittautuneet.

Dürrin osallisuus jupakassa on mielenkiintoinen, sillä itävaltalaislehti Kronen Zeitung kertoi sunnuntaina, että veridopingin myöntäneet Max Hauke ja Domink Baldauf kertoivat poliisikuulusteluissa juuri Dürrin johdatelleen heidät Saksan Erfurtissa toimineeseen ”dopingpäämajaan” ja siellä operoineen lääkärin luo.

Lue myös:

    Uusimmat