Dopingpommi räjähti: Espanjan poliisi hajottanut valtavan epo-ringin – mukana iso joukko eurooppalaisia urheilijoita

Espanjan poliisi on hajottanut suuren epo-ringin, jossa dopingainetta on kaupiteltu luvattomasti ammattilais- ja amatööriurheilijoille ympäri Euroopan.

Poliisin tiedotteen mukaan epo-rinkiä pyörittänyttä rikollisjärjestöä johtivat useat Serbian kansalaiset, joista yksi asui Barcelonassa.

Epoa ringin välityksellä saaneiden epäiltyjen joukossa on ollut poliisin mukaan laaja joukko urheilijoita sekä Espanjasta että muista maista eri urheilulajeista. Urheilijat ovat hankkineet epoa fyysisen suorituskyvyn parantamiseksi.

Poliisi kieltäytyi nimeämästä uutistoimisto AFP:lle epon vastaanottamisesta epäiltyjä urheilijoita. Poliisin mukaan nimet välitetään oleellisille "urheilu- ja juridisille viranomaisille".

Rinkiä on poliisin mukaan pyöritetty "ainakin 10 vuotta", ja sen tuotteita on mainostettu ainakin seitsemällä eri verkkosivustolla useilla eri kielillä. Osa verkkosivustoista on keskittynyt erityisesti saksalaisiin, italialaisiin ja ranskalaisiin asiakkaisiin.

Tapauksen yhteydessä Espanjassa on otettu kiinni kuusi henkilöä kuulusteluihin. Yksi heistä johti dialyysiklinikkaa. Polliisi on myös takavarikoinut yli 850 käyttövalmista injektioruiskua.

Epo lisää punasolujen muodostumista elimistössä. Urheilija voi parantaa epon avulla hapenottokykyään. 

Lue myös:

    Uusimmat