Mainos

Salainen järjestötutkimus suomii SAK:ta

(MTV3/Päivi Anttikoski)

MTV:n uutisten haltuunsa saama salainen järjestötutkimus paljastaa SAK:n rajun alamäen. Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä parhaiten menestyi Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Yleisarvosana

Suomen palkansaajien keskusjärjestö SAK:n arvovalta on romahtanut päättäjien keskuudessa.Taloustutkimuksen salaisessa VIP 2007 tutkimuksessa jopa kolmasosa vastaajista antaa huonon yleisarvosanan keskusjärjestön toiminnasta. SAK:n yleisarvosana oli tutkimuksessa 7,12. Parhaimman arvosanan sai Elinkeinoelämän keskusliitto yleisarvosanalla 7,88.

Arvovalta

Neljä vuotta sitten SAK nautti yhdessä EK:n kanssa arvostetuinta asemaa järjestökentässä. Nyt 2007 SAK:n arvovalta on pudonnut noin kahdellakymmenellä prosentilla. SAK kuitenkin on vielä niukasti arvovallassa STTK:n edellä ja noin parikymmentä prosenttia yli Akavan.

Tulevaisuuden näkymät

Parhaimmat tulevaisuudennäkymät ovat päättäjien mielestä EK:lla. Yli puolet (55%) vastaajista piti sitä EK:n vahvuutena. Työntekijäjärjestöistä parhaimmat näkymät ovat Akavalla, ja myös STTK:n osalta tulevaisuuteen liittyvät arviot ovat enemmän myönteiset kuin kielteiset.Sen sijaan päättäjien usko SAK:n näkymiin on romahtanut vuodesta 2003 vuoteen 2007 neljäkymmentä prosenttia.

Neuvottelu- ja yhteistyökyky

Kolmasosa vastaajista arvioi EK:n, STTK:n ja Akavan neuvottelu-ja yhteistyökyvyn järjestöjen vahvuudeksi.Kaikkien kolmen osalta arviot ovat likimain aivan samat. Sen sijaan SAK:n neuvottelu-ja yhteistyökyky on pudonnut rajusti neljässä vuodessa. Vielä 2003 SAK:ta pidettiin työmarkkinajärjestöjen ykkösenä yhteistyökyvyltään, nyt huonoimpana. Pudotusta noin kolmekymmentäprosenttia 2003 arvioon.

Viestintä

Päättäjistä joka viides pitää SAK:n viestintää sille vahvuutena, mutta peräti puolet heikkoutena. Myös muiden työntekijäjärjestöjen osalta heikkouksia on enemmän kuin vahvuuksia. Elinkeinoelämän keskusliiton viestintä arvioidaan puolestaan onnistuneeksi; 44% vastaajista pitää sitä vahvuutena, ja viidennes heikkoutena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.