Saku Koivun vaimo muistelee kosintaa kyynelehtien – ”maailman romanttisin paikka”

Saku Koivun Hanna-vaimo kertoo tuoreessa dokumentissa mökkilaiturilla tapahtuneesta kosinnasta kyynelsilmin.

Kanadalainen RDS-kanava on tehnyt suomalaiskiekkoilija Saku Koivun viime kauteen päättyneestä NHL-urasta komean dokumentin.

Koivusta kertova dokumentti kantaa suomennettuna otsikkoa "Sisu – kapteenin rohkeus". Dokumentissa käydään läpi myös Sakun ja hänen vaimonsa Hannan suhdetta, joka sai alkunsa vuonna 1998.

– Tapasin hänet yhteisten kavereiden kautta syyskuussa 1998, Hanna kertoo dokumentissa.

Kevyt tapailu muuttui vakavaksi seurusteluksi hieman yllättäen. Hanna myöntää, ettei hänellä ollut ennen Sakun tapaamista kovinkaan hyvää mielikuvaa jääkiekkoilijoista.

– Yllätyin, kun tutustuin häneen paremmin ja huomasin, että hän oli niin hyvä tyyppi.

Erityisesti Hanna tykästyi NHL-kiekkoilijan perhekeskeisyyteen.

– Se oli jotain, joka kosketti minua. En ollut osannut odottanut sitä.

Suhde syveni pian, ja kolmen vuoden seurustelun jälkeen pariskunta meni kihloihin. Saku kosi rakastaan pariskunnan kesäasunnon mökkilaiturilla.

– Se tapahtui elokuun viimeisinä päivinä 13 vuotta sitten. Osasin odottaa sitä jollain tavalla.

– Olisihan minun pitänyt tietää, että hän on sydämeltään niin suomalainen, että halusi kosia minua siellä, mistä olemme kotoisin, Hanna hymyilee.

Saunan jälkeen rakastavaiset istuivat laiturilla ja katselivat merta pimenevässä elokuun illassa. Sakun mielestä mökkilaituri oli maailman romanttisin paikka.

– Hän meni polvilleen ja kosi, Hanna kertoo ääni murtuen ja kyyneleitään pyyhkien.

– Se oli hyvin onnellinen hetki ja iso askel parisuhteellemme. Hän tekee minut onnelliseksi, ja voin olla oma itseni hänen seurassaan, Saku kehuu rakastaan.

Saku ja Hanna Koivu nähdään lauantaina 6. joulukuuta Linnan juhlissa. Sakun ja Hannan kosintatarina alkaa dokumentin kohdasta 10.50. 

Lue myös:

    Uusimmat