Saksimista, sähköiskuja ja kaasua – puolen vuoden parisuhdepiina päättyi 18 000 euron korvauksiin

Pariskunta seurusteli puoli vuotta ja tänä aikana mies pahoinpiteli naista muiden muassa vesurilla, sähkölamauttimella, saksilla, ilma-aseella ja kaasulla. Mies myös raiskasi naisen useita kertoja.

Pariskunnan seurustelu alkoi alkuvuodesta 2021 ja päättyi kesällä. Rikokset ajoittuvat samaan ajanjaksoon ja tapahtuivat Rovaniemellä. 

Parin tavatessa mies oli 38-vuotias, nainen 20-vuotias.

Nainen kertoi oikeudessa, että suhde oli riitainen ja väkivaltainen miehen mustasukkaisuuden takia. Aina kun oli riitaa, nainen kertoi tienneensä saavansa seuraavana aamuna turpaan.

Naisen mukaan ensimmäisen kerran mies oli väkivaltainen häntä kohtaa noin kaksi kuukautta seurustelun alkamisen jälkeen, kun pariskunta meni kihloihin.

Mies suuttui ja hakkasi naista nyrkeillä.

Jatkuvaa väkivaltaa

Väkivaltatilanteet seurasivat toisiaan. Yhdellä kerralla mies löi raivoissaan naista vesurin tylpällä päällä käteen ja jalkoihin.

Lisäksi mies iski sähköä etälamauttimella naisen kaulaan. Hän yritti myös huitoa puukolla naista vatsaan, mutta tämän onnistui väistää lyönnit ja työntää mies pois.

Mies viimeisteli pahoinpitelyn suihkuttamalla kaasua naisen kasvoille.

Muutama viikko kului rauhallisesti, sitten mies menetti jälleen hermonsa. Nyt hän ampui naista ilma-aseella useita kertoja jalkoihin, käteen ja ohimolle.

Rikostoimittajat: Järjestyksenvalvojien pahoinpitelyvyyhdin karut detaljit 10:41
MTV:n Rikostoimittajilta ei heru sympatiaa väkivaltaisille järjestyksenvalvojille.

Lisäksi hän löi naista pesäpallomailalla molemmille puolin päätä. Välillä mies sitoi naisen raajat pahoinpitelyn ajaksi nippusiteillä.

Seuraavalla kerralla mies ampui naista ilma-aseella ympäri kehoa. Nainen oli tässä vaiheessa raskaana ja osan laukauksista mies ampui puolisonsa vatsaan.

Hän myös löi naista saksilla jalkaan ja leikkasi saksilla ihoa naisen kämmenselästä.

Kärsimyksistä 18 000

Oikeudessa mies kiisti kaikki syytteet.

Miehen mukaan nainen liioitteli ja valehteli tapahtumista. Mies selitti naisen vammoja sillä, että tämä oli esimerkiksi kaatunut potkulaudalla tai ilma-ase oli lauennut vahingossa.

Oikeus ei miehen puheita uskonut.

Lapin käräjäoikeus totesi, että pelkästään naiseen kohdistetuista rikoksista rangaistus oli 3–4 vuotta ehdotonta vankeutta.

Oikeus tuomitsi miehen törkeän pahoinpitelyn ja useiden raiskausten lisäksi samassa yhteydessä myös yhdeksästä muusta lievemmästä rikoksesta. Käräjäoikeus määräsi nykyisin 40-vuotiaan Matti Juhani Murasen 4,5 vuodeksi vankeuteen.

Lisäksi oikeus määräsi miehen maksamaan entiselle puolisolleen kivusta, haitasta ja kärsimyksestä yhteensä 18 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat