Saksassa osoitettiin mieltä MM-Qatarille – kentälle saapui alaston ihmisjoukko

MTV vieraili qatarilaisessa telttakylässä MM-kisojen avauspäivänä – järjestäjät kielsivät yllättäen kuvaamisen 1:30
MTV vieraili qatarilaisessa telttakylässä MM-kisojen avauspäivänä – järjestäjät kielsivät yllättäen kuvaamisen.

Saksassa on järjestetty mielenosoituksia Qatarissa pelattaville jalkapallon MM-kisoille. Laajaa mediahuomiota on saanut tapaus, jossa niin sanottu nakumaajoukkue (Nacktionalmannschaft) protestoi kisoja alastomana.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Qataria on kritisoitu monista epäkohdista, mukaan lukien ihmisoikeusrikkomukset ja korruptio. Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja naisten oikeudet ovat heikolla tolalla. Suuri joukko ihmisiä on menettänyt henkensä MM-kisojen rakennustyömailla.

Qatarin MM-kisoja protestoiva nakumaajoukkue ilmaantui lauantaina Saksan Essenissä kentälle ilman rihmankiertämää, jaloissaan vain sukat ja kengät jalkapallon pelaamiseen. Nakumaajoukkue pelasi "taidejalkapallo-ottelun" Pottoriginale All Stars -nimistä vaatteet päällä pelannutta joukkuetta vastaan.

Paljon mediahuomiota Saksassa saanutta mielenosoitusta taltioinut valokuvaaja Gerrit Starczewski kertoi Bildin mukaan, että alastomuus voidaan ymmärtää vapauden symbolina. Nakumaajoukkueen mottona oli "systeemi on sairas, me menemme alastomiksi".

Joukkueessa pelanneiden selkiin oli maalattu isot kirjaimet, jotka muodostivat yhdessä viestin "boycott Qatar" eli "boikotoikaa Qataria". 

– Minun pelaajani ainakin näyttävät, että heillä on munaa, toisin kuin Saksan jalkapalloliitolla Starczewski latasi.

Kynttilät paloivat Hernessä

Sunnuntaina Qatarin MM-kisojen alkamispäivänä järjestettiin puolestaan mielenosoitus Westfalia Hernen stadionilla Saksan Hernessä. Qatarin ihmisoikeustilannetta vastaan suunnattua tilaisuutta olivat järjestämässä saksalaisjärjestö AWO ja taiteilija Volker-Johannes Trieb.

Stadionille oli sytytetty 20 000 kynttilää, ja 6 500 jalkapalloa oli täytetty hiekalla. 

MM-kisojen rakennustyömailla kuolleiden tarkka lukumäärä ei ole tiedossa, mutta esimerkiksi AWOn mukaan henkensä olisi menettänyt yli 15 000 siirtotyöläistä.

Lue myös:

    Uusimmat