Saksan yliajosta epäillyn naapuri tv-kanavalle: "Hän sanoi 'pian olen uutisissa'" – uhrien joukossa liki 20 lasta, yhteensä 52 loukkaantui

1:17
Video: Auto ajoi karnevaalijuhlijoiden joukkoon Saksassa - useita loukkaantunut, joukossa pieniä lapsia

Saksan Volkmarsenissa karnevaaliyleisön päälle eilen autolla ajaneen miehen uhrien joukossa on 18 loukkaantunutta lasta. Yhteensä loukkaantuneita on 52, kertoo poliisi.

Uhreista 35 on edelleen hoidossa sairaalassa, ja 17 on jo päässyt kotiin, kertoi poliisi Twitterissä.

Poliisi ei toistaiseksi ole kommentoinut miehen mahdollista motiivia.

Poliisin lähtöoletus on, että kuljettaja ajoi ihmisjoukkoon tahallaan, ja häntä epäillään murhayrityksistä. Epäilty on 29-vuotias paikallinen mies. Poliisi otti miehen kiinni, mutta tämä oli maanantai-iltana sairaalahoidossa vammojensa vuoksi.

Epäillyn naapuri kertoi tv-kanava RTL:lle, että oli nähnyt epäillyn lähtevän ajamaan tämän pihasta ennen päälleajoa.

–  Hän näytti olevan huumeiden vaikutuksen alaisena. Hän sanoi 'pian olen uutisissa', naapuri kertoi.

Tapauksen tutkijoiden mukaan epäilty ei ollut humalassa päälleajon tapahtuma-aikaan. Tutkijoiden mukaan ei ole toistaiseksi suljettu pois mahdollisuutta, että epäilty olisi ollut huumeiden vaikutuksen alaisena.

Kaksi tragediaa samassa osavaltiossa

Tapaus sattui poliisin mukaan hieman ennen kolmea iltapäivällä paikallista aikaa ruusumaanantaita juhlistavassa paraatissa. Ruusumaanantai on Saksan katolisessa karnevaaliperinteessä tärkein juhlapäivä. Kaikki ruusumaanantain karnevaalikulkueet osavaltiossa peruttiin varmuuden vuoksi.

Syyttäjät ilmoittivat pidättäneensä tekijäksi epäillyn lisäksi myös toisen ihmisen. Tämä oli viranomaisten mukaan kuvannut päälleajon, mahdollisesti kännykkävideolle.

Tapaus muistuttaa vuoden 2016 terrori-iskua, jolloin jihadisti tappoi äärijärjestö Isisin nimissä 12 ihmistä ajettuaan ihmisjoukkoon berliiniläisillä joulumarkkinoilla.

Volkmarsenin vajaan 7 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Hessenin osavaltiossa Düsseldorfin itäpuolella.

Saksa oli ennen päälleajoa vasta toipumassa hyökkäyksestä, jossa aseistettu mies surmasi muutama päivä sitten yhdeksän ihmistä Hanaussa. Myös Hanau sijaitsee Hessenin osavaltiossa. Tapausten välillä ei kuitenkaan uskota olevan yhteyttä. Hanaun uhreilla oli maahanmuuttajatausta, ja tuon iskun motiiveja epäillään rasistisiksi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.