Mies ajoi väkijoukkoon karnevaaleilla Saksassa: Ainakin 30 loukkaantunut, joukossa pieniä lapsia – Poliisi: Kuskia epäillään murhan yrityksistä

1:17
Video: Auto ajoi karnevaalijuhlijoiden joukkoon Saksassa - useita loukkaantunut, joukossa pieniä lapsia

Auto ajoi väkijoukkoon Volkmarsenin kaupungissa Keski-Saksassa maanantaina iltapäivällä. Loukkaantuneita kerrotaan olevan 30 tämänhetkisen tiedon mukaan. Poliisin mukaan teko oli tahallinen.

Paikallismedioiden mukaan loukkaantuneiden joukossa on pieniä lapsia, mutta viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa. Kukaan ei kuollut välikohtauksessa. 

Karnevaaliyleisöön ajanutta 29-vuotiasta saksalaismiestä epäillään murhan yrityksistä, kertovat poliisi ja syyttäjät tiedotteessaan. Mies on parhaillaan sairaalahoidossa. 

Loukkaantuneiden tarkkaa lukumäärää ei ole vielä vahvistettu, mutta poliisin tiedottajan mukaan kyseessä on arviolta 30 henkilöä, joiden joukossa on vakavasti loukkaantuneita, pieniä lapsia. 

Poliisi kertoi välikohtauksen jälkeen maanantaina, että uskoo miehen ajaneen väkijoukkoon tarkoituksella. Vielä ei voida tietää, oliko kyseessä suunniteltu hyökkäys, mutta viranomaiset tutkivat kaikkia vaihtoehtoja.

Ajoi karnevaalikulkueeseen

Kuljettaja ajoi auton karnevaalikulkuetta seuranneeseen yleisöön. Kulkueen reitti oli eristetty poliisin teipeillä etukäteen, mutta kuljettaja ajoi silminnäkijöiden mukaan niiden läpi.

Ruusumaanantai on Saksan katolisessa karnevaaliperinteessä tärkein juhlapäivä. Poliisi on ilmoittanut Twitterissä peruneensa kaikki karnevaalijuhlinnat Hessen osavaltiossa varotoimenpiteenä.

Silminnäkijä: Tähtäsi lapsiin

Silminnäkijä kertoi paikalliselle HNA-uutissivustolle, että kuljettaja vaikutti tähdänneen pieniin lapsiin kulkueessa, ja ajaneen "täyttä kaasua". Asiaa ei voida kuitenkaan vahvistaa. 

Välikohtaus tapahtui vain viikkoa myöhemmin, kun mies ampui 11 ihmistä kuoliaaksi Saksassa. Rasistisin motiivein tehty väkivallanteko nosti maassa jälleen keskusteluun huolen äärioikeiston noususta. Maanantaisen välikohtauksen motiiveista ei ole vielä tietoa.

Volkmarsenin pikkukaupunki sijaitsee Hessenin osavaltiossa Düsseldorfin itäpuolella.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.